Etusivu / Löydä apua / Marie Lindfors-Airas

Marie Lindfors-Airas

Psykoterapeutti, Kasvatustieteen maisteri, Perheterapia
Helsinki, Helsinki/Eira
Englanti Ruotsi Suomi
Asiakasryhmät
Perheet Parit Lapset alle 13v Nuoret 13-17v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Huolestuttaako Sinua joku asia perheessä? Meitä voi kohdata kriisit jai haasteet perhe-elämässä kuten avioero, onnettomuus, uupumus, masennus, työttömyys. Perheterapia sopii myös hyvin ihmissuhdeongelmiin sekä lasten- ja nuorten tunnehäiriöiden hoitoon. En tarjoa Kelan tukemaa yksilöpsykoterapiaa.
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Kriisi- ja trauma
Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen välittävä ja kuunteleva. Olen aidosti kiinnostunut asiakkaistani ja haluan luoda turvallisen ja luotettavan ilmapiirin jotta asiakas/asiakkaat saavat tunteen siitä, että juuri häntä kuunnellaan ja hänelle annetaan mahdollisuus ilmaista itseään. Perheterapiatilanteessa on erityisen tärkeää että jokaiselle perheenjäsenelle annetaan tilaisuus tulla kuulluksi ja nähdyksi. Tapaamisen aikana on myös liikettä, prosessia ja elävää vuorovaikutusta sekä terapeutin omaa verbaalista reflektiota; "mitä näin, mitä koin". Näin toimin terapeuttina aktiivisena, osallistuvana ja innostuneena osallistujana, mutta tapaamisen aikana roolini voi myös muuttua aktiivisesta ja osallistuvasta enemmän tarkkailijaksi ja tilaa antavaksi rooliksi. Teen perheen kanssa yhteisen matkan jossa toimin enemmän luotsina kuin kipparina; perhe päättää sisällöstä ja siitä mistä haluaa puhua. Terapiakäynnit voivat kestää muutamasta selvittelykäynnistä pitempään terapiaprosessiin.

Mitä istunnoillani tehdään

***
HUOM. Yhteydenoton jälkeen varsinainen ajanvaraus tehdään lääkäriaseman ajanvarauksen kautta. Annan tähän ohjeet saatuani yhteydenottosi.
***

Teen asiakkaan ja myös koko perheen kanssa yhteisen matkan jossa luottamus, turvallisuuden tunne ja luovuus toimivat tukipilareina koko prosessin aikana. Olen kanssakulkija. Käytän työskentelyssäni mielelläni toiminnallisia menetelmiä kuten kuvia, askartelumateriaaleja, kirjeiden kirjoittamista, sukupuutyöskentelyä ja tunnekeskeistä työotetta mm. kehollisuutta (mielen ja kehon yhteisvaikutus). Perheen oma tarina toimii punaisena lankana läpi koko prosessin. Tätä tarinaa kuunnellen, keskustellen ja kunnioittaen mietimme yhdessä toimivampia vuorovaikutuksen ja käyttäytymisen malleja.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Vaikeaan elämäntilanteeseen Menneisyyteni käsittelyyn Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Ihmissuhdeongelmiin
Erityiskohderyhmät
Lastensuojelun asiakkaat
Asiakaskuntani

Yhden perheenjäsenen huonosti voiminen heijastuu koko perheen dynamiikkaan. Perheterapiassa oikea annettu apu ja tuki jo kriisin varhaisessa vaiheessa vaikuttaa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointiin. Erityisen tärkeää on löytää ratkaisuja ja auttaa tilanteesta eteenpäin, jotta kaikilla perheenjäsenillä olisi helpompi olla ja perheen omat myönteiset voimavarat saataisiin käyttöön. Käyntikertoja voi toteuttaa eri kokoonpanoin; terapiaan voi hakeutua joko yksin tai partnerin kanssa tai koko perheen kanssa. Älä jää huolesi kanssa yksin- ota yhteyttä ja tule käymään ennenkuin huolesi muuttuu ongelmaksi!

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Vakiokäynnin hinta on 90e/ 60min ja 120e/90min
Myös kotikäynnit tarvittaessa, hinta 180e/90min (+kilometrikorvaus Kehä III sisällä)

Summary in English | Sammanfattning på svenska

Is there anything that worries you within the familly? Familytherapy is well suited for problems in the relationship, behaviour problems in children and adolescents, sudden crisis (divorce, accidents, exhaustion, depression, unemployment). I am a family psychotherapist (KELA/Valvira) and I accept individual clients as well as couples and familytherapy-clients. You are welcome to share your worries with me, before they become problems.

Är det något som oroar Dej inom familjen? Familjeterapi passar bra vid: relationsproblem inom familjen, bekymmer beträffande parförhållandet, beteendemässiga- känsloproblem beträffande barn- ungdomar, plötsliga kriser (skilsmässa, olycka, utmattning, depression, arbetslöshet). Jag tar emot enskilda individer, par och familjeterapiklienter. Bli inte ensam med Din oro- ta kontakt!