Etusivu / Löydä apua / Liisa Laaksonen

Liisa Laaksonen

Psykoterapeutti, Sosionomi, Perheterapia
Turku, Keskusta
Turku, Keskusta
Ruotsi Suomi
Asiakasryhmät
Nuoret 13-17v Ikäihmiset yli 67v Ryhmät Perheet Parit Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Viikonloppuaikoja Ilta-aikoja
Olen koulutukseltani perhepsykoterapeutti ja kesäkuussa 2020 myös paripsykoterapeutti. Perheiden ja pariskuntien kanssa olen työskennellyt vuodesta 2006. Otan vastaan sekä aikuisia, pareja että perheitä. Vastaanottoni sijaitsee Turun keskustassa. Yhteydenotot yksityisviestillä tai puhelimitse.
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Pariterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Olen 38-vuotias nainen. Terapeuttina olen lämmin ja empaattinen. Kuvaisin itseäni enemmän aktiiviseksi kuin passiiviseksi. Etsin asiakkaan kanssa yhdessä keinoja asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Terapiassa minulle on tärkeää luoda turvallinen ilmapiirin asioiden käsittelylle. Minulle on tärkeää jokaisen ihmisen yksilöllinen kohtaaminen, uteliaisuus ihmisen kokemuksia kohtaan ja aito yhteistyö asiakkaan kanssa.

Terapiasuhteessa asiakas saa ilmaista ja tutkia omia kokemuksiaan, ajatuksiaan ja tunteitaan turvallisessa, myötätuntoisessa ilmapiirissä. Terapeuttina tehtäväni on yhdessä asiakkaan kanssa löytää ymmärrystä hänen tapoihinsa kokea, tuntea, ajatella ja toimia. Tämä pätee yhtä lailla silloin, kun asiakkaani on yksi ihminen, kuin silloinkin, kun tapaan pariskuntaa tai perhettä. Terapeuttina olen aktiivinen osallistuja asiakkaan elämäntilanteen tutkimisessa, ymmärtämisessä ja toivotun muutoksen edesauttamisessa.

Mitä istunnoillani tehdään

Ensimmäisellä tapaamisella käydään läpi terapian tavoitteita ja terapiaprosessin sisältöä. Ensimmäisen käynnin perusteella tehdään päätös terapian aloittamista.

Alussa pohdimme, minkälaisesta psyykkisestä epätasapainosta on kysymys ja mitä voimme tehdä sen eteen. Terapiaprosessin aikana voimme käyttää erilaisia menetelmiä, kuten esimerkiksi sukupuuta, asiakkaan oman historian pohdinnassa.

Tapaamiset voivat toisinaan olla viikoittaisia mutta erityisesti pari- ja perheterapiassa niitä voi olla huomattavasti harvemminkin. Terapiaprosessiin voi liittyä myös kotiin annettavia tehtäviä, mikäli se koetaan tarpeelliseksi.

Etenemme kohti asiakkaan asettamaa tavoitetta ja tärkeää on että matkan varrella arvioimme kuinka työskentely on onnistunut.

Tarjoan apua
Huonoon itsetuntoon Työuupumukseen Masennukseen/ahdistukseen Elämäntapamuutokseen Seksuaalisiin ongelmiin Persoonallisuushäiriöön Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Menneisyyteni käsittelyyn Vihanpurkauksien hallitsemiseen Pahaan oloon Vanhemmuuden haasteisiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus Persoonallisuushäiriöt Lastensuojelun asiakkaat Kaksisuuntainen mielialahäiriö Adoptio & sijoitus
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen työskennellyt 13 vuotta perheiden, pariskuntien ja yksilöiden kanssa. Perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan sekä etä- ja lähivanhemmuuteen liittyen olen työskennellyt seitsemän vuotta. Päihderiippuvuuteen aloin perehtymään vuonna 2010 ja perheterapiaopinnoissani keskityin päihdeproblematiikan vaikutuksiin. Olen kouluttautunut käyttämään erityisesti nuorille suunnattua kannabiksen käyttöön tarkoitettua avohoidon mallia HAP (Haschavvänjningsprogrammet), joka perustuu kognitiivisbehavioristiseen toimintamalliin. Motivointi on osa muutoksia tavoittelevaa terapiaa ja motivoiva haastattelu on työtapa, jota käytän ja josta olen kouluttanut muita ammattihenkilöitä.

Olen työskennellyt pariskuntien kanssa käyttäen perheterapeuttista viitekehystä vuodesta 2014 ja tällä hetkellä kouluttaudun paripsykoterapeutiksi. Valmistun kesäkuussa 2020.

Asiakaskuntani

Työskentelen aikuisten ja heidän läheistensä kanssa. Terapiatyössäni on painottunut vanhemmuuteen liittyvät haasteet sekä parisuhteen eri vaiheet. Erityistä osaamista minulla on päihdeproblematiikasta, niin käyttäjänä kuin käyttäjän läheisenä, sekä persoonallisuuden kehitykseen liittyvistä häiriöistä.

Tutustumiskäynnin hinta

70,00

Vakiokäynnin hinta

70,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Yksilötapaaminen 60min 70.00 euroa.
Paritapaaminen 90 min 95.00 euroa