Etusivu / Löydä apua / Kirsi Ahlqvist

Kirsi Ahlqvist

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Voimavarakeskeinen perheterapia
Turku,
Suomi
Asiakasryhmät
Perheet
Terapian kesto
Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Olen voimavarakeskeinen erityistason perhepsykoterapeutti (tarvittaessa neuropsykiatrisin menetelmin) sekä neuropsykiatrinen valmentaja. Peruskoulutukseltani olen sairaanhoitaja (psykiatrinen hoito).
Psykoterapiasuuntaus
  • Voimavarakeskeinen perheterapia
  • Perheterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Neuropsykiatrinen valmentaja

Millainen terapeutti olen

Työskentelyni terapeuttina perustuu luottamuksellisen hoitosuhteen rakentumiseen. Tämän myötä on mahdollista puhua niistä asioista, joista on tärkeää puhua. Yksilön kunnioittaminen tarpeineen ja vahvuuksien näkeminen ovat keskeiset huomion kohteeni. Yhteisen kielen löytäminen ja kuulluksi tulemisen kokemus vahvistavat turvallisuuden tunnetta tasa-arvoisessa hoitosuhteessa. Korostan eri näkökulmien kuulemisen merkitystä ja lähiverkoston mukaan ottamista toivotun muutoksen mahdollistumiseksi.
Olen tehnyt pitkän työurani ennen lastensuojelun avopalveluihin siirtymistä nuorten aikuisten mielenterveyspotilaiden avoterveydenhuollossa sekä lastenpsykiatrian- ja lasten neuropsykiatrian poliklinikoilla.

Mitä istunnoillani tehdään

Elämänhallinnan tukeminen on keskeinen tavoite, jossa mukana ovat ne henkilöt, jotka koetaan tärkeiksi. Merkityksellistä on ymmärtää, miten erilaiset tapahtumat, suhteet ja asiat elämänhistoriassa vaikuttavat nykyhetkeen ja tarkastella menneisyyttä esimerkiksi sukupuun ja aikajanan avulla. Tarinoiden kertomisen ja kuulemisen rikkautena on, että asiat tulevat tietoisemmiksi ja yhdessä jaetuiksi. Ilmiöiden ja asioiden tarkastelussa on mahdollista löytää ja vahvistaa voimavaroja. Henkilöä arvostavalla otteella on mahdollista tarkastella ongelmia asioina niin, ettei niitä nähtäisi ihmisessä osana persoonaa. Kerrotun ja kuullun perusteella syntyy tavoitteellinen työskentely kohti muutostoiveita.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Kaksisuuntainen mielialahäiriö Neuropsykiatriset potilaat Pakko-oireinen häiriö Psykoottiset häiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen työskennellyt 15 vuotta vakavaa mielenterveyshäiriötä sairastavien aikuisten nuorten avokuntoutusyksikössä, joilla on skitsofrenia tai kaksisuuntainen mielialahäiriö. Lastenneuropsykiatrian poliklinikalla olen työskennellyt 10 vuotta tourette-, autismikirjo- ja ADHD/ADD sekä pakko-oireisten henkilöiden ja heidän perheidensä parissa.

Tutustumiskäynnin hinta

60,00

Vakiokäynnin hinta

85,00

Lisätiedot hinnoittelusta

85€/ tunti