Etusivu / Löydä apua / Keijo Lindahl

Keijo Lindahl

Psykoterapeutti, Nuorisonohjaaja, Psykodynaaminen
Helsinki, Ullanlinna
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Ikäihmiset yli 67v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja Viikonloppuaikoja
Yli kolmenkymmenen vuoden kokemus psykoterapiatyöskentelystä lasten-, nuorten- ja aikuisten kanssa. Psykoterapeutti ( TEO / Valviran hyväksymä). Lasten ja nuorten psykoterapeutti (KELA-pätevyys). KELAn järjestämän vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja.
Psykoterapiasuuntaus
  • Psykodynaaminen
  • Kognitiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen tilaa antava ja työskentelyotteessani keskeistä on myötätuntoisuus, rauhallisuus, asiakasta arvostava ote, sekä positiivisuus.
Vahvuuttani on pitkäjännitteisyys ja se, että en säikähdä vähästä. Olen työskennellyt hyvin erilaisten ihmisten kanssa. Minulla on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus psykoterapiatyöskentelystä lasten-, nuorten- ja aikuisten kanssa. Ennen yksityisvastaanotolleni siirtymistä työskentelin pitkään nuorten hoitoyhteisön johtajan tehtävissä. Tällä hetkellä toimin yksityisvastaanotollani psykoterapeuttina ja työnohjaajana.

Mitä istunnoillani tehdään

Haastattelukertoja voi olla 1-5. Terapian alettua potilas voi alkaa tuoda sisäistä problematiikkaansa terapiatunneilla esiin, minkä problematiikan kanssa työskennellään yhteistyössä hoitotunneilla. Psykodynaaminen terapia perustuu oleellisesti psykososiaalisen vuorovaikutuksen harjoitukseen. Tämä harjoitus mahdollistuu terapeutin ja potilaan välisessä vuorovaikutuksessa, jossa työstetään varhaisia vuorovaikutuspuutteita, joiden seurauksena tämän hetken psykososiaaliset suhteet helpottuvat. Psykodynaamisessa terapiassa työstetään potilaan toiminnallisia esteitä, esim. esiintymisjännittämistä, kaupassa käymistä jne. Toiminnalliset harjoitteet työstetään mielikuvatasolla terapiatunnin aikana. Aikuisen terapia perustuu psykodynaamiseen, analyyttiseen keskusteluun. Luottamuksen syntyminen psykoterapiassa potilaan ja terapeutin välillä on oleellista jotta potilas voi tuoda traumaattisia kokemuksiaan näkyviin niin, että niiden kanssa päästään työskentelemään terapiassa.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Adoptio & sijoitus Kaksisuuntainen mielialahäiriö Kipuun liittyvät vaikeudet Lastensuojelun asiakkaat Monikulttuurisuus/maahanmuuttajat Pakko-oireinen häiriö Persoonallisuushäiriöt Psykoottiset häiriöt Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Psykoterapeutti (TEO / Valviran hyväksymä)
Lasten ja nuorten psykoterapeutti (KELA-pätevyys)

Olen myös KELAn järjestämän vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja Helsingin vakuutuspiirissä 2015 - 2018.
Kelan avoterapioissa palveluntuottajana olen erikoistunut mielenterveyden häiriöihin.

Minulla on erityistason työnohjaajakoulutus. Lisäksi olen toiminut päihdehuollon täydennyskoulutuksen kouluttajana.

Asiakaskuntani

Minulla on vankkaa kokemusta psykoterapiatyöskentelystä mm.

- lasten ja varhaisnuorten psykoterapioista

- psykoosiin sairastuneiden nuorten-, nuorten aikuisten- ja aikuisten kuntoutuksiin liittyvistä psykoterapiahoidoista

- vaikeasti deprivoituneiden nuorten-, nuorten aikuisten- ja aikuisten psykoterapiahoidoista

- olen käynyt monia keskusteluja nuorten-, nuorten aikuisten- ja aikuisten potilaiden kanssa hoitotunneilla, jolloin potilaiden identiteettiin- ja
seksuaali-identiteettiin liittyviä kysymyksiä ja pohdintoja on yhdessä työstetty terapiatunneilla

- olen antanut vastaanotollani myös vanhempainohjausta lasten ja nuorten biologisille- että sijaisvanhemmille KELAn ja HUS:in kustantamana

- olen toiminut vuosien varrella myös työnohjaajana, sekä kouluttajana useissa eri hoito- ja työyhteisöissä.

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

1.1.2016 alkaen Kelan maksaman kuntoutuspsykoterapiakorvauksen määrä on yksilöterapiasta 57,60 euroa / 45 min. / käyntikerta. Kela myöntää terapian vuodeksi kerrallaan ja sitä voi saada hakemuksesta Kelalta enintään kolmen vuoden ajan.