Etusivu / Löydä apua / Kari Muhonen

Kari Muhonen

Kouluttajapsykoterapeutti, Kasvatustieteen maisteri, Ratkaisukeskeinen
Lappeenranta, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Ryhmät Perheet Parit Nuoret 13-17v Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Olen kiinnostunut löytämään toimintakykyä palvelevia tekijöitä sieltä mistä niitä harvemmin osataan etsiä. Asioiden hyväksymisen kautta esteet itsensä kehittämisestä poistuvat ja uudet näkökulmat valjastuvat tavoitetta palvelevaksi. Motivoituminen muutokseen kertoo hyötyjen esilletulosta.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (nuoret) Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (aikuiset)

Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen aktiivinen kuuntelija, motivoija ja rohkaisija ensimmäisen askeleen ottamiselle. Rauhallisuuteni lisäksi tuon rohkeasti uusia näkökulmia tutkittavaksi ja huolehdin siitä, että ennen ensimmäisiä askeleita tiedät jo olevasi matkalla kohti toivetilaasi. Kunnioitan hiljaisia hetkiä, teen tarkentavia kysymyksiä ja huolehdin prosessin etenemisestä.

HUOM. Yhteydenotot välittyvät Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun. En voi ottaa uusia KELA-asiakkaita tällä hetkellä, Kelan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaat voivat aloittaa syksyllä. Nyt saatavilla kertakäynti- ja lyhytterapia-aikoja.

Mitä istunnoillani tehdään

Toivetilan määrittelyn kautta pyrin tarkentamaan tavoitteita. Mitä konkreettisemmin tavoitteet on määritelty, sitä paremmin me molemmat tiedämme miten olemme edistyneet. Käytän paljon arvioivaa ja avointa keskustelua, asteikkoja, erilaisia ulkoistamisen tekniikoita, mielikuvia ja metaforia. Tarkentavat kysymykset ja ei-tietämisen hyödyntäminen auttaa molemminpuolisen ymmärryksen syntymisessä siitä mitä olemme tekemässä, miksi ja miten.

Tarjoan apua
Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Psykoottisiin häiriöihin Persoonallisuushäiriöön Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Kaksisuuntainen mielialahäiriö Lastensuojelun asiakkaat Neuropsykiatriset potilaat Pakko-oireinen häiriö Persoonallisuushäiriöt Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen vaativan erityistason ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, psykoterapeuttikouluttaja, sosiaalityöntekijä ja opettaja. Olen toiminut pitkään mielenterveyskuntoutuksen, sosiaalityön ja opetuksen kentällä tehden töitä niin nuorten kuin aikuisten, yksilöiden, parien ja perheiden kanssa. Psykoterapiakouluttajana toimiminen on vahvistanut vaikuttavuuden taitojani psykoterapiassa. Psykoterapian lisäksi toimin myös työnohjaajana (STOry). Teen lyhytpsykoterapian lisäksi Kelan kuntoutuspsykoterapiaa yksilöpsykoterapia-asiakkaille, pari- ja perheterapiaa, sovittelua, ratkaisukeskeistä itsensä kehittämistä ja annan muutostukea erilaisiin elämäntilanteisiin. Hyödynnän työssäni myös käynti kerrallaan työmuotoa ja tarvittaessa viiden pisteen korva-akupunktiota.

Vaativan erityistason ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, ratkaisukeskeisen psykoterapian maisteri, psykoterapian kouluttajakoulutus, kasvatustieteen maisteri (erityispedagogiikka), sosiaalityöntekijä, opettaja, työnohjaaja (STOry)

Tutustumiskäynnin hinta

90,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Psykoterapiakäynti 45 min. 90€
Psykoterapiakäynti 60 min. 105€
Psykoterapiakäynti 90 min. 170€
Pari- ja perheterapiakäynti 60 min. 105€
Pari- ja perheterapiakäynti 90 min. 160€