Etusivu / Löydä apua / Johanna Ervast
Psykoterapeutti, Teologian maisteri, Ratkaisukeskeinen
Helsinki, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Psykoterapian tavoite on auttaa asiakasta elämään hyvää elämää. Se merkitsee häiritsevien ja pulmia aiheuttavien asioiden käsittelyä riittävästi. Tällä hetkellä en voi ottaa uusia Kela-asiakkaita. Nettiajanvaraus.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
  • Pariterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Seksuaaliterapeuttinen osaaminen

Millainen terapeutti olen

Ratkaisukeskeisen terapian keinoin autan yksilöitä ja pareja. Seksuaaliterapian ja psykiatrian lisäopinnot laajentavat ammattitaitoani.

Arvostus ja kunnioitus asiakasta kohtaan on työni kulmakivi. Asiakkailla on viisaus ja asiantuntijuus omasta elämästään. Kysyn ja havainnoin sekä pohdin asiakkaan kanssa yhdessä hänen tilannettaan. Rohkaisen vaikeiden ja hankalienkin aiheiden puheeksi ottamiseen.

Työotettani voisi kuvata myötätuntoiseksi ja samalla jämäkäksi. Tavoitteenani on luoda hyväksyvä ja turvallinen ilmapiiri, jossa kaikki ajatukset, tuntemukset ja puheenaiheet ovat sallittuja. Luottamuksellinen terapiasuhde luo puitteet onnistuneelle psykoterapialle.

Oivallukset syntyvät, kun pulmia on käsitelty riittävästi. Terapiasuhteen kesto on yksilöllinen ja sitä arvioidaan aina yhdessä asiakkaan kanssa.

****
VARAA AIKA:
Vaestoliitto.fi/terapiapalvelut/nettiajanvaraus/
****

Mitä istunnoillani tehdään

Asiakas määrittelee terapian tavoitteen. Tavoite voi olla esim. elämänvaiheeseen liittyvä pohdinta, uskottomuus, kriisinselvittely, lapsuuden kokemusten läpikäyminen, itsetunnon kasvattaminen, masennuksesta selviäminen, vanhemmuuden haasteet, ym.

Istunnon aluksi tarkistan aina, mistä olisi hyvä puhua. Kertaan myös edellisen istunnon aiheet ja mietteet. Usein keskustelu jatkuu jo esillä olevista teemoista.

Pariterapiassa kuuntelen kumpaakin. Lähtökohtana on reilu ja tasa-arvoinen työskentely. Pariskunnan tavoite voi olla yhteinen tai erillinen, huomioin molempien toiveen. Toinen voi olla halukas keskustelemaan erosta, toinen tahtoisi vielä yrittää yhdessä.

Työtapani on ratkaisukeskeinen. Pohdimme asioita näkökulmaa vaihtamalla, asiakkaan toimivia puolia vahvistamalla, toivottua tulevaisuutta ja hyvää elämää pohtimalla, menneisyyttä riittävästi läpikäymällä, vaikeuksista oppimalla sekä ymmärrystä kasvattamalla. Umpikujassa on aina uloskäyntejä, niitä vain ei ole löytynyt. Vielä.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Pakko-oireisiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Seksuaalisiin ongelmiin Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen
Erityiskohderyhmät
Kaksisuuntainen mielialahäiriö Kipuun liittyvät vaikeudet Pakko-oireinen häiriö Persoonallisuushäiriöt Psykoottiset häiriöt Raskaus & synnytys Syömishäiriöiset potilaat Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen valmistunut teologian maisteriksi 1999 Helsingin yliopistosta. Papiksi minut vihittiin vuonna 2000. Maisteriopintoihini liittyen olen suorittanut psykiatrian aineopinnot lääketieteellisestä tiedekunnassa vuosina 1999-2000. Sairaala- ja seurakuntapappina olen työskennellyt vuosina 2000-2008.

Psykoterapiaopintoni olen suorittanut lyhytterapiainstituutissa. Valmistuin psykoterapeutiksi vuonna 2008. Yleisen erityistason (ET) lisäksi olen suorittanut vaativan erityistason (VET) psykoterapiapätevyyden 2014. Keväällä 2017 valmistun seksuaaliterapeutiksi.

Asiakaskuntani

Kaikki ovat tervetulleita vastaanotolleni. Asiakkaiden pulmat ovat erilaisia, mutta eivät eriarvoisia. Jokaisen taakka on kertomisen ja keventämisen arvoinen. Mieli parantuu puhumisen myötä. Olen kokenut onnistumisen hetkiä monien asiakkaiden kanssa. Erityistä myönteistä palautetta olen saanut yksilöiltä ja pariskunnilta, jotka etsivät keinoja kriisistä (uskottomuus, sairastuminen, avioero, kuolema) selviämiseen.

Lisätiedot

****
HUOM. Nettiajanvaraus osoitteessa:
https://vaestoliitonterapiapalvelut.fi/

Minduu-sivuston yhteydenottolomakkeet välittyvät Väestöliiton Terapiapalveluiden ajanvarauksen sähköpostiin.
****

Tutustumiskäynnin hinta

94,00

Vakiokäynnin hinta

94,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Yksilö 45 min. 94 €
Yksilö 60 min. 119 €
Parit 90 min. 159 €
Käyntihinnat noudattavat Väestöliiton terapiapalveluiden hinnastoa.