Etusivu / Löydä apua / Iina Mäkipelto

Iina Mäkipelto

Koulutuksessa Sairaanhoitaja, Kriisi- ja trauma
Uusikaarlepyy, Uusikaarlepyy
Ruotsi Suomi
Asiakasryhmät
Lapset alle 13v Nuoret 13-17v Ikäihmiset yli 67v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Viikonloppuaikoja Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Tarjoan ratkaisukeskeistä ja traumafokusoitua keskusteluterapiaa, sekä eläinavusteista terapiaa kaikenikäisille, eri elämäntilanteisiin. Vastaanottoni sijaitsee kotonani Uudessakaarlepyyssä, rauhallisessa maalaismiljöössä, mutta terapia voidaan toteuttaa myös videovälitteisesti.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kriisi- ja trauma
  • Ratkaisukeskeinen
Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen helposti lähestyttävä, lämmin ja empaattinen. Pyrin luomaan rennon ilmapiirin jossa on lupa tarkastella asiaa kuin asiaa juuri sellaisena kuin sen itse kokee. Olen asiakkaasta aidosti kiinnostunut, joustava mutta tarvittaessa myös määrätietoinen ja suorapuheinen. Olen myöskin rempseä sekä huumorintajuisuus on osa persoonaallisuuttani. Työskentelen periaatteella, että asiakas on oman elämänsä paras asiantuntija ja terapeutti on turvallinen vierelläkulkija ja kuuntelija. Terapeuttina pohdiskelen yhdessä asiakkaan kanssa ongelmiin sekä haasteisiin sopivimmat ratkaisut, tarjoten erilaisia näkökulmia sekä psykoedukaatiota erilaisiin tilanteisiin. Jokaisella ihmisellä on vahvuuksia ja voimavaroja, ja niitä tarkastelenkin ahkerasti terapian aikana. Työskentelyperiaatteenani on olla ihmiselle ihminen.

Jag pratar också svenska!

Mitä istunnoillani tehdään

Terapiassa pääsääntöisesti tarkastelemme, tutkailemme ja puhumme asioista, mutta voimme käyttää myös erilaisia tehtäviä, kuten kehollisia harjoituksia, mielikuvaharjoituksia ja erilaisia tekniikoita tilannetta avaamaan ja helpottamaan. Toisinaan asiakas voi myös saada erilaisia kotitehtäviä mukaansa istunnoilta. Terapiassa edetään kuitenkin aina asiakkaan toivomalla tavalla. Työskentelen integratiivisella työotteella, aina tilannetta ja asiakasta kuunnellen.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Psykoottisiin häiriöihin Persoonallisuushäiriöön Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen pohjakoulutukseltani sairaanhoitaja AMK, sekä sirian sertifioitu ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Traumapsykoterapeutin opinnot aloitin syksyllä 2021. Olen myös aloittamassa kognitiivisen hypnoterapian opinnot keväällä 2022.

Olen työskennellyt vuosia eri ikäisten sekä erilaisten taustojen ja elämäntilanteiden omaavien ihmisten kanssa, kuten kotihoidossa, syömishäiriöklinikalla, koulukodissa sekä yksityisessä lastensuojelussa. Tällä hetkellä työskentelen sekä lasten ja nuorten että aikuisten psykiatrisella vastaanotolla ja pidän omaa vastaanottoa kotonani uudessakaarlepyyssä. Myös videovälitteinen terapia onnistuu.

Tutustumiskäynnin hinta

25,00

Vakiokäynnin hinta

40,00

Lisätiedot hinnoittelusta

45 min - 40€

60 min - 60€

90min - 70€