Etusivu / Löydä apua / Helinä Mesiäislehto-Soukka

Helinä Mesiäislehto-Soukka

Psykoterapeutti, Terveystieteiden tohtori, Ratkaisukeskeinen
Seinäjoki,
Alajärvi,
Suomi
Asiakasryhmät
Parit Nuoret 13-17v Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Tarjoan Kela-kuntoutuspsykoterapiaa ja yksityistä psykoterapiaa. Myös etävastaanotot. Olen Psykoterapeutti, Terveystieteiden tohtori, Kasvatustieteiden ja yhteiskuntatieteiden maisteri, Sairaanhoitaja ja Kätilö. Vastaanotot: Komppi: Seinäjoki, Keskuskatu 12, 3.krs ja Lehtimäki, Keskustie 2.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
  • Muu
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Kiintymyssuhteen tukeminen Skeematerapia Seksuaaliterapeuttinen osaaminen

Millainen terapeutti olen

Olen asiakaskeskeinen, asiakasta arvostava ja kuunteleva. Suuntaukseni on ratkaisukeskeinen ja se jo edellyttää sitä, että etenen asiakkaan ehdoilla. Arvostan tutkivaa ja puolueetonta suhtautumista asiakkaaseen. Arvostan kokonaisvaltaista työotetta, unohtamatta yksityiskohtia. Tarvittaessa olen jämpti, mutta asiakkaan ehdoilla. Vahvuuteni on laaja-alainen koulutus- ja työelämätausta, monipuolinen elämänkokemukseni Afrikkaan suuntautunutta työskentelyä unohtamatta. Omaan syvän kiinnostuksen asiakkaaseen ja hänen haasteisiinsa. Pidän vuorovaikutustaitojani hyvinä. Tuen ja ohjaan asiakkaitani heidän tarpeidensa ja kykyjensä huomioiden niin hyvin kuin se on mahdollista.

Mitä istunnoillani tehdään

Käytän pääasiassa intensiivistä kuuntelemista ja asiakaskeskeisiä keskusteluja. Käytän tapaamisilla erilaisia harjoitteita, erilaisia kortteja, mielikuvaharjoituksia ja rentoutumisharjoituksia. Asiakkaani saavat usein kotitehtäviä, esim. päiväkirjojen tai muiden seurantavälineiden muodossa . Käytän erilaisia tekniikoita asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

Tarjoan apua
Fyysisen sairauden käsittelemiseen Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Menneisyyteni käsittelyyn Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Itsetuhoisiin ajatuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Vanhemmuuden haasteisiin Työuupumukseen Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Raskaus & synnytys Adoptio & sijoitus
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen peruskoulutukseltani sairaanhoitaja ja kätilö. Yliopistokoulutukseni on suuntautunut terveystieteisiin, kasvatustieteisiin ja yhteiskuntatieteisiin. Olen toiminut pitkää terveysalan ammattikorkeakoululehtorina. Hyvin luonnollisina terapia-alueinani ovat vanhemmuuden tuki; isyyden ja äitiyden haasteet sekä kiintymyssuhteeseen liittyvät asiat johtuen kätilönä toimimisesta. Vanhemmuus / isyys ja avioero liittyvät väitöskirjatutkimukseeni, sosiologian pro gradu-tutkielmaani eronneitten miesten vanhemmuuskokemuksista avioeron aikana ja sen jälkeen. Uusperheiden haasteet puolestaan pitkään kokemukseen sijaisvanhemmuudesta.. Luonnollisesti ahdistuneisuushäiriöt, masennus, haastava käyttäytyminen, työuupumus ja opiskeluhaasteet ovat omimpia alueitani.

Asiakaskuntani

Tarjoan Kela-kuntoutuspsykoterapiaa aikuisille ja nuorille aikuisille. Tarjoan keskusteluapua yksilöille ja pareille sekä myös yksilöterapiaa.

Tutustumiskäynnin hinta

85,00

Vakiokäynnin hinta

85,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Saatuaan Kela-päätöksen, asiakas maksaa vain omavastuuosuuden käynnistä, mikä on 27,40 euroa, mikäli valtuuttaa Kompin hoitamaan kela-korvauksen hakemisen. Lausunnosta peritään myös hinta, jonka Kela-korvaus on 22,71 euroa.