Etusivu / Löydä apua / Helenius Kirsi

Helenius Kirsi

Psykoterapeutti, Sosiaalityöntekijä, Ratkaisukeskeinen
Tampere, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Nuoret 13-17v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Muutokseen on aina mahdollisuus ja keinoja! Olen erityistason ratkaisukeskeinen psykoterapeutti. Minulla on Kela-pätevyys aikuisten ja nuorten kuntoutuspsykoterapiaan sekä vanhempainohjaukseen. Ota rohkeasti yhteyttä - rakennetaan yhdessä Sinulle polku haasteista ratkaisuihin!
Psykoterapiasuuntaus
  • Ratkaisukeskeinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Olen terapeuttina ja ihmisenä luotettava, helposti lähestyttävä, läsnäoleva, rauhallinen, myötätuntoinen, huumorintajuinen ja aktiivinen. Ajattelen hoitosuhteen olevan "kahden kauppa", joka parhaimmillaan antaa ja haastaa kumpaakin osapuolta. Koen tärkeimmäksi keskinäisen luottamuksemme ja avoimen vuorovaikutuksen välillämme. Sinä ja mukanasi tuomat asiat, joihin toivot muutosta, ovat työskentelymme keskiössä. Minä rohkaisen ja tuen Sinua tuomaan esiin ja käsittelemään kokemuksiasi turvallisessa ympäristössä ja haastan Sinua tutustumaan omiin ajatuksiisi ja tunteisiisi erilaisista näkökulmista. Sinulta toivon aikaa pysähtyä omien asioidesi äärelle ja sitoutua muutoksen tekemiseen ja vastaanottamiseen.

Mitä istunnoillani tehdään

Ratkaisukeskeistä terapiaa voidaan käyttää esimerkiksi elämäntilannekriisien, erilaisten tunne-elämän ongelmien, elämänhallinnan haasteiden ja riippuvuuksien hallinnan käsittelyssä. Ratkaisukeskeinen terapia syntyy asiakkaan ja terapeutin välisessä vuorovaikutuksessa ja se suuntautuu tulevaisuuteen pyrkien löytämään ratkaisun yhdessä asiakkaan kanssa tämän esille tuomaan pulmaan. Terapeuttina autan Sinua määrittelemään omat tavoitteesi konkreettisesti ja tekemään pienin välitavoittein etenevän muutossuunnitelman niiden saavuttamiseksi. Matkan varrella seuraamme muutoksen etenemistä ja tarvittaessa voimme tarkistaa sen suuntaa. Terapiassa painottuu uusien näkökulmien ja ratkaisujen etsiminen, luovuus, tapahtuneen edistyksen huomioiminen, ansion jakaminen, Sinun omien voimavarojesi vahvistaminen ja tukijoukon mukaan ottaminen. Asioiden ja tunnekokemusten käsittelyn syventämiseksi käytän erilaisia harjoitustehtäviä ja toisinaan annan välitehtäviä pohjustamaan seuraavaa istuntoa.

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Fobiaan/kammoon Vihanpurkauksien hallitsemiseen Menneisyyteni käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Persoonallisuushäiriöön Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Univaikeuksiin Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Fyysisen sairauden käsittelemiseen Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Syömiseen liittyviin vaikeuksiin
Erityiskohderyhmät
Persoonallisuushäiriöt Kaksisuuntainen mielialahäiriö
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Työkokemusta minulla on yli 17 vuotta mielenterveys- ja päihdepalveluista sekä avo- että laitoshoidossa. Lisäksi olen työskennellyt perheneuvolassa. Erityisosaamista niin asiakas- kuin kehittämistyössä minulta löytyy riippuvuuksien, ja erityisesti peliongelmien hoitamisessa. Olen ollut kehittämässä ja myös toteuttanut jo vuosikymmenen ajan peliongelmien yksilö- ja ryhmähoitoja sekä pelaajille että heidän läheisilleen.

Tutustumiskäynnin hinta

60,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Terapiaan voit tulla Kelan, kunnan, sairaanhoitopiirin tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella / palvelusetelillä, työterveyshuollon kautta tai voit tulla myös itse maksavana ilman lääkärin lähetettä. Kelan kautta terapiaan hakeutumisesta saat lisätietoa osoitteesta https://www.kela.fi/kuntoutuspsykoterapia. Jos Kela myöntää Sinulle psykoterapiapalvelua, maksat vastaanottokäynneistä ainoastaan omavastuuosuuden 32,40 euroa/käynti. Jos Sinulla on toimeentulotukioikeus, voit keskustella mahdollisuudestasi saada omavastuuosuuden kustannuksiin harkinnanvaraista toimeentulotukea kotikuntasi sosiaalitoimesta.