Etusivu / Löydä apua / Eija Anneli Mattila

Eija Anneli Mattila

Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Perheterapia
Järvenpää, Keskusta
Hyvinkää, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Parit Perheet
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Toiminimelläni EduPower Eija Mattila tarjoan vuorokuuntelu- ja keskusteluapua pulmallisissa perhe- ja parisuhteissa. Valviran ja Kelan perhepsykoterapeuttina ja Kelan pariterapeuttina voin tavata asiakkaitani Hyvinkäällä, Järvenpäässä tai asiakkaiden kotona heidän niin halutessaan.
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Pariterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Olen luotettava ja herkkävaistoinen. Olen kärsivällinen, jota taitoa moni asiakkaani opettelee. Psykoterapiaosaamiseni ja -kokemukseni: human to human (H2H)
• asiakkaan tilanteen mukainen psykoterapia = integratiivinen psykoterapia
• positiivisten suhteiden palautuminen
• ahdistuksesta ja masennuksesta selviytyminen, (esim. synnytyksen jälkeinen masennus)
• eroterapia (esim. tuki eroamispäätökseen, eron jälkeiseen aikaan tai suhteen jatkamiseen)
• muut kriisi- ja tukikeskustelut traumaattisissa tilanteissa, kuten esim. perheväkivalta
• surun käsitteleminen esimerkiksi menetysten ja luopumisten seurauksena
• pikkulapsiperheiden arjen helpottuminen
• tuki murkkuikäisten vanhemmuuteen
• työssä jaksaminen, työuupumus
• vanhempainohjaus (myös uusperheet)

Mitä istunnoillani tehdään

Hoidon alussa, tutustumisen jälkeen, laadimme yhdessä asiakkaan kanssa terapiasopimuksen. Siinä kuvataan asiakkaan odotuksia ja terapeutin käyttämiä keinoja. Lisäksi sovimme luottamuksellisuudesta, tapaamisten kestosta ja maksuista.

Keskustelu on päämenetelmä, mutta sen lisäksi teemme erilaisia luovia harjoituksia, kuuntelemme mahdollisesti musiikkia, annan kotitehtäviä ja mikä ikinä tuntuu asiakkaasta hyvältä ja tarpeenmukaiselta, sitä toteutamme. Voin olla ratkaisukeskeinen, mutta voin myös auttaa asiakasta pohtimaan syvällisiä muistojaan, tunteitaan, ajatuksiaan ja kokemuksiaan. Juuri 3-vuotisen Kelaterapian päättymisen jälkeen yksi asiakas toteaa: ”Voiko terapia enää paremmin loppua, kun nyt taas perhesuhteet toimii…” (56 –vuotias yksinhuoltajaäiti).

Tarjoan apua
Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Työuupumukseen Vanhemmuuden haasteisiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Elämäntapamuutokseen Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Paniikkikohtauksiin Fobiaan/kammoon Menneisyyteni käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Itsetuhoisiin ajatuksiin Psykoottisiin häiriöihin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen
Erityiskohderyhmät
Pakko-oireinen häiriö Psykoottiset häiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Työurani kulkenut psykiatrisesta erikoissairaanhoitajasta ja osastonhoitajasta Kellokosken sairaalassa lehtoriksi ja Laurea ammattikorkeakoulun yliopettajaksi, kasvatustieteen tohtoriksi Helsingin yliopistosta ja nyt vaativan erityistason (VET) perhepsykoterapeutiksi ja pariterapeutiksi. Olen myös työnohjaaja, jota työtä olen tehnyt vuodesta -93.

Olen saanut vahvan 2-vuotisen psykiatrisen eikoissairaanhoitajan koulutuksen -80 Helsingin sairaanhoito-opistossa. Siihen aikaan paneuduttiin huolella mm. psykoottisesti häiriintyneen ja pakko-oireisen henkilön hoitoon ja kuntoutukseen, jota työtä sitten teinkin 13 vuoden ajan Kellokosken sairaalassa.

Asiakaskuntani

Perheet, joiden vanhemmat hakevat apua vanhemmuuteensa, vaikeata sairautta potevien perheet, parit, jotka kamppailevat mm. erouhkan alla. Erouhkaan johtaa usein monia syitä.

Lisätiedot

Jos olet työtön, opiskelija tai eläkeläinen, ota silti rohkeasti yhteyttä. Neuvotellaan sinulle sopiva maksu.

Tutustumiskäynnin hinta

80,00

Vakiokäynnin hinta

150,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Perhe- ja pariterapiahinnat
Kela-asiakkaat: 54,13 € / 90 min. Kelakorvauksen päälle
Yksityisesti terapiaan hakeutuvat: 150 € / 90 min.