Etusivu / Löydä apua / Ave Valojää

Ave Valojää

Psykologin keskusteluhoito Psykologi, Ei psykoterapeuttikoulutusta
Helsinki,
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Tämä ammattilainen tarjoaa psykologin keskusteluhoitoa. Lue lisää.
Tarjoan psykologin palveluita ja seksuaalineuvontaa etävastaanottona ja puhelimitse. Erityisosaamistani ovat erityisesti vähemmistöstressi, sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus sekä seksuaalisuuteen liittyvät haasteet kaikilla sukupuolilla.
Psykoterapiasuuntaus
  • Ei psykoterapeuttikoulutusta
Millainen psykologi olen

Psykologina pyrin luomaan tilan, jossa on turvallista pysähtyä minkä tahansa teeman äärelle. Jokainen asiakaskohtaaminen on minulle ainutkertainen ja työskentely rakentuu aina asiakkaan yksilöllisen tilanteen mukaan.

Olen arvomaailmaltani normikriittinen, ja tämä näkyy työskentelyssäni mm. normien vaikutusten tutkimisena asiakkaideni kanssa. Hahmotan yksilöiden ongelmia myös yhteiskunnallisten rakenteiden kautta, ja etsin yhdessä asiakkaan kanssa keinoja voimautua ja löytää merkityksellisiä tapoja käsitellä omaa yhteiskunnallista asemaa. Pidän asiakasta aina oman elämänsä asiantuntijana. Kohtaan kunnioittavasti erilaiset taustat, seksuaalisuudet, sukupuolet, suhdemuodot, toimintakyvyt, neurotyypit, elämänkatsomukset ja alakulttuurit. Minulle on tärkeää tunnustaa oman tietoni ja osaamiseni rajat läpinäkyvästi.

Mitä istunnoillani tehdään

Asiakassuhde alkaa tilanteesi kartoittamisesta – mistä on kyse ja minkä haluaisit muuttuvan? Etenemistä ohjaa aina se, minkä koet itse merkitykselliseksi. Tarkastelemme yhdessä tunteita, ajatuksia ja toimintatapoja sekä niiden yhteyksiä toisiinsa ja kokemiisi vaikeuksiin. Työskentelyssä hyödynnetään tarvittaessa erilaisia tehtäviä ja voimme käyttää myös tietoisen hyväksyvän läsnäolon menetelmiä, rentoutusta ja mielikuvaharjoituksia. Voin antaa sinulle myös kotiin välitehtäviä. Mikäli koet sen sopivaksi, voimme hyödyntää myös kirjoittamista terapeuttisena välineenä.

Vastaanottoni tapahtuvat etäyhteyden välityksellä.

Tarjoan apua
Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Vaikeaan elämäntilanteeseen Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Fobiaan/kammoon Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Erityiskohderyhmät
Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuus
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Koulutukseltani olen psykologi, filosofian maisteri (kognitiotiede) ja seksuaalineuvoja.

Minulla on yli vuosikymmenen kokemus sukupuolen moninaisuuden teemojen parissa toimimisesta. Erityisosaamiseni sukupuolen moninaisuudesta on muodostunut vapaaehtoistyön, yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja työn kautta.

Asiakaskuntani

Työskentelen pääasiassa aikuisten kanssa.

Lisätiedot

Minulle on annettu positiivista palautetta siitä, että osaan luoda turvallisen tilan ja olen vahvasti läsnä. Minun on sanottu olevan tilaa antava, mutta silti pitävän työskentelyn fokuksen asiakkaan tavoitteessa. Hyödynnän menetelmiä erilaisista terapiasuuntauksista, kuten kognitiivis-behavioraalisesta ja kognitiivis-analyyttisesta lähestymistavasta, hyväksymis- ja omistautumisterapiasta ja ratkaisukeskeisestä terapiasta.

Kuulen mielelläni asiakkaan toiveita siitä, minkälainen työskentelytapa hänelle sopii ja otan mieluusti vastaan palautetta siitä millaisen työskentelyn hän kokee toimivaksi ja mikä ei hänelle toimi.

Tutustumiskäynnin hinta

70,00

Vakiokäynnin hinta

90,00

Lisätiedot hinnoittelusta

90 € / 45 min