Etusivu / Löydä apua / Arja Sarkio

Arja Sarkio

Koulutuksessa Psykologi, Pariterapia
Helsinki, Töölö
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-67v Parit
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Pitkäkestoinen Lyhytkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita. Katso vapaat terapeutit.
Tämä terapeutti tarjoaa koulutusterapiaa. Lue lisää.
Tarjoan koulutusvaiheen pariterapiaa maanantai-iltaisin Töölössä. Minulla on psykologina reilun kymmenen vuoden kokemus aikuisten mielenterveystyöstä. Tällä hetkellä kouluttaudun voimavarakeskeiseksi perhe- ja pariterapian psykoterapeutiksi (Jyväskylän yliopisto, 2016-2020).
Psykoterapiasuuntaus
  • Pariterapia
  • Voimavarakeskeinen perheterapia
Millainen terapeutti olen

Olen asiakkaitani kunnioittava, kuunteleva ja joustava. Olen aktiivinen, mutta annan tilaa asiakasparien keskinäiselle dialogille. Pyrin olemaan toiminnassani mahdollisimman läpinäkyvä ja selkeä. Tavoitteet ja toimintatavat määritän yhdessä asiakasparin kanssa ja muokkaan omaa toimintaani heidän tarpeidensa ja toiveidensa mukaan. Panostan hyvään yhteistyösuhteeseen, koska pidän sitä terapian tulosten kannalta hyvin tärkeänä.

Mitä istunnoillani tehdään

Voimavarakeskeisessä pariterapiassa nähdään hyödyllisenä, että kun asiakkaita on useampi, on myös terapeutin näkökulmia enemmän kuin yksi. Siksi työskentelemme koulutusvaiheen pariterapioissa työparina psykologi Selma Gaily-Luoman kanssa.
Pariterapiassa pyrkimys on ennen kaikkea dialogiin: toisen kuulemiseen ja kuulluksi tulemiseen. Terapeutteina tehtävämme on auttaa luomaan keskusteluilmapiiristä sellainen, että se mahdollistaa avoimen vuoropuhelun parille merkityksellisistä asioista. Voimavarakeskeisen työtavan ytimessä on reflektiivisyys eli tässä ja nyt tapahtuvan (ajatusten, tunteiden ja vuorovaikutuksen) tietoinen tarkasteleminen. Näin pyritään synnyttämään tilaa uusille näkökulmille, uudelle ymmärrykselle ja uusille tunnekokemuksille. Reflektioissa hyödynnämme työparina työskentelyn tarjoamia mahdollisuuksia. Tilanteen ja parin toiveiden mukaan voimme hyödyntää terapian aikana myös esimerkiksi erilaisia narratiivisia tai ratkaisukeskeisiä harjoitteita sekä sukupuutyöskentelyä.

Tarjoan apua
Elämäntapamuutokseen Vanhemmuuden haasteisiin Seksuaalisiin ongelmiin Työuupumukseen Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Masennukseen/ahdistukseen Ihmissuhdeongelmiin Huonoon itsetuntoon Pahaan oloon Menneisyyteni käsittelyyn Vaikeaan elämäntilanteeseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen pohjakoulutukseltani psykologi. Olen tehnyt aikuisten mielenterveystyötä psykiatrisessa sairaala- ja avohoidossa vuodesta 2007. Työssäni olen kohdannut paljon haastavissa tilanteissa olevia yksilöitä, pareja ja perheitä. Samalla olen saanut nähdä, kuinka valtava merkitys läheisillä ihmissuhteilla voi hyvinvoinnille olla. Siksi kouluttaudun tällä hetkellä voimavarakeskeiseksi pari- ja perheterapian psykoterapeutiksi. Valmistun koulutuksesta keväällä 2020 ja tällä hetkellä teen koulutusvaiheen pariterapiaa.

Asiakaskuntani

Koulutusterapiaan etsimme pareja, jotka ovat halukkaita yhdessä tutkimaan suhdettaan ja/tai elämänlaatuaan haittaavia pulmia. Tämä koulutusvaiheen pariterapia ei sovellu pareille, joiden suhteessa esiintyy väkivaltaa tai sen uhkaa, vaan silloin suosittelemme olemaan yhteydessä esimerkiksi Väestöliittoon, jonka sivuilta löytyy kattava listaus tahoja joista voi saada apua.

Tutustumiskäynnin hinta

30,00

Vakiokäynnin hinta

75,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Koska kyseessä on koulutusvaiheen terapia, hintakin on edullinen. Pariterapiassa vakiokäynnit ovat 75 e / 75 min, tarvittaessa ja parin toivoessa 90 e / 90 min. Tutustumiskäynnille varataan 90 min. Pariterapiassa käynnit ovat tavallisesti 2-4 viikon välein, toki aloitus- tai kriisivaiheessa on mahdollista tavata myös viikottain.