Etusivu / Löydä apua / Anna Ahto
Psykologin keskusteluhoito Psykologi, Ei psykoterapeuttikoulutusta
Helsinki, Ruoholahti
Englanti Ruotsi Suomi
Asiakasryhmät
Ryhmät Aikuiset 18-67v
Terapian kesto
Yksittäinen konsultaatio Lyhytkestoinen
Tämä ammattilainen tarjoaa psykologin keskusteluhoitoa. Lue lisää.
Haluatko kehittää omaa psyykkistä hyvinvointiasi? tai mielen taitoja tukemaan suoriutumistasi haastavissa tilanteissa? Olen koulutukseltani psykologi ja ekonomi ja olen erikoistunut työterveyteen, urheilupsykologiaan sekä psyykkiseen valmennukseen. Myös etävastaanotto. Jag pratar också svenska!
Psykoterapiasuuntaus
  • Ei psykoterapeuttikoulutusta
Lisäkoulutukset

Kriisit ja traumat

Millainen psykologi olen

Pyrin olemaan tasavertainen, rauhallinen ja kuunteleva keskustelukumppani. Vaikka työ koskee usein vakavia asioita, ovat rentous ja huumori usein tapaamisissani läsnä. Ja vaikka lyhytterapeuttinen työskentely on usein tavoitteellista, saa keskustelussa pysähtyä ja pohtia myös hetkessä syntyviä ajatuksia ja tilanteita. Tarvittaessa olen kuitenkin jämpti ja kannustan asiakasta ottamaan askelia kohti itselleen tärkeitä arvoja ja tavoitteita.

Mitä istunnoillani tehdään

Työskentelyni pohjaa Hyväksymis- ja omistautumisterapeuttiseen (HOT) viitekehykseen. Siihen kuuluvia menetelmiä on paljon tutkittu ja käytetty niin mielenterveyden hoidossa, kuin suorituksen valmennuksessa, että terveellisten elämäntapojen kehittämisessä. HOT:issa perusidea on oppia käsittelemään tunteita ja ajatuksia tehokkaasti, jotta omien arvojen ja tavoitteiden mukainen käyttäytyminen olisi mahdollista.

Ensitapaamisella käymme läpi ajankohtaisen tilanteen, sovimme yhdessä työskentelyn kohteista ja tavoitteista sekä asetetaan työskentelylle raamit. Seuraavilla tapaamisilla työskentelemme aktiivisesti kohti asetettuja tavoitteita, keskustellen, pohtien ja harjoituksia tehden. Edistystä seuraamme pitkin matkaa ja pyritään nopeasti ottamaan kiinni siitä, mikä mahdollisesti vaikeuttaa muutoksen tekemistä. Tapaamme useimmiten 5-10 kertaa, mutta istuntojen määrä riippuuu aina asiakkaan toiveista ja tavoitteista. Joskus jo muutama kerta riittää saamaan aikaan toivottua muutosta.

Tarjoan apua
Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Rikoksen uhriksi joutumisen, äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Fyysisen sairauden käsittelemiseen Univaikeuksiin Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Vaikeaan elämäntilanteeseen Menneisyyteni käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Fobiaan/kammoon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Elämäntapamuutokseen Pahaan oloon Huonoon itsetuntoon Työuupumukseen Ihmissuhdeongelmiin Masennukseen/ahdistukseen
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen koulutukseltani sekä kauppatieteiden että psykologian maisteri. Laajan opiskelu- ja työkokemukseni vuoksi uskon ymmärtäväni hyvin monipuolisesti erilaisia tilanteita ja yhteisöjä. Psykologina olen työskennellyt kaikenikäisten ihmisten kanssa ja eniten kokemusta minulla on nuorten sekä nuorten aikuisten kanssa työskentelystä. Olen työskennellyt lukiossa, perusterveydenhuollossa sekä erikoissairaanhoidossa. Lisäkoulutusta minulla on Hyväksymis- ja omistautumisterapiasta, jota voin soveltaa hyvinkin erilaisten asiakasryhmien kanssa. Erityiskiinnostuksen kohteeni on urheilu- ja liikuntapsykologia, josta olen hakenut lisää oppia niin yliopistotasolta, kuin psyykkisen valmennuksen kursseilta. Omaan työkaluja työskennellä sekä urheilijoiden että elämäntapamuutoksen edessä olevien kanssa. Olen tällä hetkellä traumafokusoidun kognitiivisen käyttäytymisterapian koulutuksessa (TF-CBT). Olen käynyt myös Mindfulness-peruskoulutuksen (CFM).

Asiakaskuntani

Työskentelen mielelläni nuorten ja aikuisten kanssa. Monet asiakkaistani kaipaavat muutosta elämäänsä tai haluavat parantaa omaa suoritustaan joko urheilun, opiskelun tai töiden parissa. Tavallisia aiheita vastaanotollani ovat esimerkiksi stressi, ahdistus, jännitys, uupumus, mielialamuutokset, motivaatio, keskittymiskyky tai muutoksen tekemisen vaikeus. Otan asiakkaita myös lyhytkestoiseen traumakeskeiseen terapiaan (koulutuksessa).

Tutustumiskäynnin hinta

100,00

Vakiokäynnin hinta

100,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Summary in English | Sammanfattning på svenska

Hi, I'm a psychologist and economist working in occupationeal health care as well as with athletes. Please contact me for more info.

Jag är psykolog och ekonom och jobbar inom företagshälsovården samt erbjuder idrottspsykologiska tjänster. Vi kan också träffas på distans (Zoom elr telefon).