Kopsy ry / Etsi / Sanna-Kaija Nuotio

Sanna-Kaija Nuotio

Kouluttajapsykoterapeutti / VET-taso, Psykologi, Kognitiivinen
Turku, Keskusta
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-65v Lapset alle 13v Nuoret 13-17v Parit Perheet
Terapian kesto
Lyhytkestoinen Pitkäkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Käytän monipuolisesti kognitiivisen psykoterapian, Skeematerapian ja mm. tietoisen läsnäolon menetelmiä. Erityisosaamista minulla on traumojen hoidosta kognitiivisen psykoterapian menetelmin (mm. TF-CBT, EMDR). Minulla on sekä aikuisten että myös lasten ja nuorten Kela pätevyys.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
  • Skeematerapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

EMDR Kriisit ja traumat

Millainen terapeutti olen

Pyrin muodostamaan kanssasi tasavertaisen yhteistyösuhteen auttaessani sinua tutkimaan ongelmallista kokemustasi ja jäsentämään elämäntilannettasi. Olen terapeuttina tilaa antava, rauhallinen, myötätuntoinen ja salliva. Kerron sinulle mitä tunteita ja ajatuksia mielessäni liikkuu liittyen ongelmaasi. Minulle on tärkeää, että koet terapiasuhteen turvallisena, joten olen valmis kuulemaan palautettasi siihen liittyen.

Mitä istunnoillani tehdään

Aluksi tutkimme ongelmalliseen kokemukseesi liittyviä tämän hetkisiä tunteita, ajatuksia sekä käyttäytymistä. On tärkeää ymmärtää sen kehityshistoriaa käymällä läpi keskeisiä kokemuksiasi lapsuudestasi ja nuoruudestasi. Käytän mielelläni sukupuun ja elämänjanan piirtämistä ja annan sinulle kyselylomakkeita täytettäväksi. Kun olemme muodostaneet yhteisesti jaetun käsitteellistämisen ja tavoitteet voimme aloittaa työskentelyn. Käytän Skeematerapian menetelmiä eli mielikuva- ja tuolityöskentelyä tutkiessamme persoonallisuuden piirteitäsi ja tunnetilojasi. Tutkimme myös itseesi liittyviä uskomuksiasi sekä ajatteluasi pyrkien havaitsemaan ja korjaamaan mahdollisia vääristymiä. Pyrkiessäni helpottamaan oireitasi annan sinulle tehtäviä, joita voit kokeilla terapiakäyntien välissä joko työssä, koulussa, tai perheessäsi. Käytän myös tietoisen läsnäolon harjoitteita istunnoilla. Voin tavata myös puolisoasi tai vanhempiasi tai muita tärkeitä ihmisiä.

Tarjoan apua
Vanhemmuuden haasteisiin / perheen vuorovaikutusongelmiin Elämäntapamuutokseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Huonoon itsetuntoon Ihmissuhdeongelmiin Äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Menneisyyteni käsittelyyn Pahaan oloon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Persoonallisuushäiriöön Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Työuupumukseen Univaikeuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Vihanpurkauksien hallitsemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Yleistyneeseen ahdistuneisuuteen Masennukseen
Erityiskohderyhmät
Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen Kouluttajaterapeutti, VET kognitiivinen psykoterapeutti ja psykologi PsM (valm. 1989). Minulla on laaja työkokemus sekä aikuisten että lasten ja nuorten parissa tehdystä mielenterveystyöstä. Lisäkoulutukset: Tf-CBT (traumafokusoitu kognitiivis-behavioristinen) sertifikaatti traumojen hoitoon 2012 sekä TTT-(European-Train The Trainer)-kouluttajakoulutuksessa 2017-2018, EMDR-certifikaatti, Skeematerapiakoulutuksessa 2017-2018 (ISST -certification aikuiset, lapset ja nuoret), ET perheterapeutti.

Asiakaskuntani

Erityisosaamista minulla on psyykkisten traumojen hoidosta (aikuiset, lapset ja nuoretI) kognitiivisella psykoterapialla.
Olen sekä aikuisten että lasten ja nuorten Skeematerapia-koulutuksissa (2017-2019). Minulla on lasten ja nuorten traumojen hoitoon Tf-CBT-sertifikaatti ja olen tällä hetkellä (2017-2018) Tf-CBT-kouluttaja koulutuksessa (TTT-training).Minulla on laaja kokemus psykologin työstä mm. oikeus-, terveyskeskus-, perheneuvola- ja koulupsykologina sekä yksityisenä psykoterapeuttina toimimisesta ( v. 2001 lähtien). Olen myös perheterapeutti ET, joten perhekeskeinen työskentely, parikäynnit ja verkostokäynnit ovat myös mahdollisia.

Tutustumiskäynnin hinta

0,00

Vakiokäynnin hinta

0,00

Lisätiedot hinnoittelusta