Kopsy ry / Etsi / Saara Joronen

Saara Joronen

Psykoterapeutti, Sairaanhoitaja, Kognitiivinen
Lappeenranta, Keskusta
Suomi
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-65v
Terapian kesto
Lyhytkestoinen Pitkäkestoinen Yksittäinen konsultaatio
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Olen kognitiivinen psykoterapeutti ja sairaanhoitaja. Minulla on monipuolinen työkokemus mielenterveystyöstä. Tarjoan niin pitkää kuin lyhyempääkin psykoterapiaa, aikoja on saatavissa sekä päivisin että iltaisin. Jos mietit psykoterapian aloittamista, ota rohkeasti yhteyttä!
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Olen empaattinen, ystävällinen ja helposti lähestyttävä. Persoonaltani olen mutkaton, välitön ja huumorintajuinenkin. Ihmismielen toiminta on mielestäni yksi kiinnostavimpia asioita maailmassa, ja olen aina pitänyt erilaisten ihmisten kohtaamisesta. Pyrin antamaan asiakkaalle tilaa ja tiedostan, että oman henkilökohtaisen maailman avaaminen vieraalle ihmiselle ei aina ole ainakaan ensi alkuun helppoa. Psykoterapiaa ei tarvitse tulla suorittamaan, eikä asiakkaan tarvitse huolehtia "osaako" kertoa asioistaan riittävän hyvin tai hienosti - minun tehtäväni on tukea asiakasta tässä ja ohjata keskustelua kysymyksillä. Pyrin omassa vuorovaikutuksessani siihen, että asiakas tuntisi olonsa turvalliseksi. Ajattelen, että psykoterapia on tasavertaista, yhteistä tutkimista asiakkaan kanssa, eikä pohdittuihin asioihin useinkaan ole ehdottoman oikeita tai vääriä - saati valmiita - vastauksia.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapian alussa lähdetään asiakkaan kanssa tutkimaan, miten asiakkaan ongelmat ovat rakentuneet ja mikä pitää niitä yllä. Tämä voi tapahtua vapaasti keskustellen tai myös esimerkiksi fläppitaululle asioita jäsennellen. Terapiassa tutkitaan niin asiakkaan ajatuksia, tunteita kuin käyttäytymistäkin sekä näiden välisiä yhteyksiä.
On tavallista, että yksittäisten oireiden alle kätkeytyy erilaisia tunne-elämän ongelmia, ihmissuhdepulmia, haitallisia käyttäytymismalleja tai vaikeita, käsittelemättömiä elämänkokemuksia. Koenkin tärkeäksi, että tutkimme asiakkaan kanssa hänen elämäänsä ja minäkuvaansa laajemminkin kuin vain yksittäisen oireen kautta. Usein tunnetyöskentely nousee terapiassa keskeiseen osaan.
Käyttämiäni menetelmiä ovat esimerkiksi skeematerapian menetelmät, tunnepainotteiset menetelmät, mielikuvaharjoitukset, rentoutus- ja hengitysharjoitukset sekä tietoisuustaitoharjoitukset. Olen kiinnostunut myös luovien menetelmien (kirjoittaminen, piirtäminen yms.) käytöstä.

Tarjoan apua
Fobiaan/kammoon Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Huonoon itsetuntoon Ihmissuhdeongelmiin Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Menneisyyteni käsittelyyn Pahaan oloon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Persoonallisuushäiriöön Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Työuupumukseen Univaikeuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Vihanpurkauksien hallitsemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Yleistyneeseen ahdistuneisuuteen Masennukseen Äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn Päihdeongelmaan/riippuvuuteen
Erityiskohderyhmät
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen valmistunut ammattikorkeakoulusta sairaanhoitajaksi vuonna 2006. Työurani alkuvuodet työskentelin keskussairaalassa aikuispsykiatrian osastolla. Sittemmin olen tehnyt kotikäynti- ja vastaanottotyötä kuntouttavassa työryhmässä sekä työskennellyt julkisella sektorilla lyhytpsykoterapiaa tuottavassa psykoterapiatiimissä. Tällä hetkellä teen puhtaasti psykoterapiatyötä yksityissektorilla. Kognitiivisen psykoterapian ylemmän erityistason koulutuksen kävin vuosina 2011-2015.

Muita pidempiä suorittamiani täydennykoulutuksia ovat mm. psykoedukaatio perhetyössä (2008-2009, 30 op) ja kognitiivis-analyyttisen psykoterapian perusteet (2010, 15 op).

Tutustumiskäynnin hinta

85,00

Vakiokäynnin hinta

85,00

Lisätiedot hinnoittelusta