Kopsy ry / Etsi / Reetta Autio

Reetta Autio

Psykoterapeutti, Psykologi, Kognitiivinen
Vaasa, Keskusta
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-65v Nuoret 13-17v
Terapian kesto
Lyhytkestoinen Pitkäkestoinen Yksittäinen konsultaatio
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Työskentelen lämmöllä, kunnioituksella sekä vaistoavalla kuuntelulla yhdessä tutkien asiakkaan kanssa. Näen jokaisen ihmisen ainutlaatuisena ja kiinnostavana. Pyrkimyksenäni on, että myös asiakkaalla herää kiinnostunut asenne suhteessa oman mielensä sopukoihin.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Minulle tärkeää asiakastyössä on asiakasta kunnioittava ja tasaveroinen tunnelma. Haluan olla läsnä ihmisenä ihmiselle. Pyrin ilmapiiriin, jossa asiakkaalla syntyy tunne kuulluksi tulemisesta sekä siitä, että hänen tunteet tulevat ymmärretyksi ja vastaanotetuiksi. Kaiken terapeuttisen muutoksen keskiössä on avoin ja rehellinen terapiasuhde. Terapiasuhteeni rakentuvat yleensä läheisiksi ja aidoiksi.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapiamenetelmäni pohjaavat kognitiiviseen psykoterapiaan, joskin kokemuksen kautta olen huomannut, että asiakasta kuunnellen voin löytää yksilöidympiäkin toimintatapoja. Nämä toimintatavat kunnioittavat asiakkaan henkilökohtaisia kokemuksia siitä, millainen ote tai millaiset tekniikat sopivat juuri hänen persoonaan. Menetelmä, joka on toiselle toimiva ja miellyttävä, voi ahdistaa ja herättää ärsyyntymistä toisessa. Pyrin siis kuulostellen, kunnioittaen ja kysellen yksilöimään toimintatapojani.

Tarjoan apua
Fobiaan/kammoon Huonoon itsetuntoon Ihmissuhdeongelmiin Itsetuhoisiin ajatuksiin Menneisyyteni käsittelyyn Pahaan oloon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Persoonallisuushäiriöön Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Työuupumukseen Vaikeaan elämäntilanteeseen Vanhemmuuden haasteisiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Yleistyneeseen ahdistuneisuuteen Masennukseen Äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn
Erityiskohderyhmät
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen pohjakoulutukseltani psykologian maisteri. Valmistuin Jyväskylän yliopistosta v.- 95. Kognitiiviseksi psykoterapeutiksi (YET) valmistuin v. -02. Olen työskennellyt mm. yksityisen sektorin palveluksessa, Vaasan mielenterveyskeskuksessa, Huutoniemen sairaalassa sekä Vaasan YTHS:llä. Suuren osan urastani olen toiminut myös yksityisenä ammatinharjoittajana.
Vastaanotollani käy nuoria (+10v.) sekä aikuisia. Otan vastaan myös perheitä, jotka kamppailevat kasvatusongelmien parissa. Työskentelykielinä ovat suomi ja englanti.

Asiakaskuntani

Työskentelen sekä nuorten että aikuisten kanssa. Erityisosaamisena ovat aikuisten ja nuorten fobiat. Aikuisten terapioissa omaan kokemuksen lähes kaikkien diagnoosien parissa työskentelystä.

Tutustumiskäynnin hinta

75,00

Vakiokäynnin hinta

75,00

Lisätiedot hinnoittelusta