Kopsy ry / Etsi / Niina Jukkara

Niina Jukkara

Kouluttajapsykoterapeutti, Sairaanhoitaja, Kognitiivinen
Imatra, Keskusta
Helsinki, Kannelmäki
Lappeenranta, Keskusta
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-65v Nuoret 13-17v Lapset alle 13v
Terapian kesto
Lyhytkestoinen Pitkäkestoinen Yksittäinen konsultaatio
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Hyvinvointi lähtee pitkälle omasta suhteesta sinuun itseesi ja elämääsi ja se on mahdollinen tavoite, se vaatii onnistuakseen hyvää yhteistyötä. Tunteiden ymmärtäminen ja muuntaminen, sisäisten impulssien oivaltava tiedostaminen sekä sisäisten ristiriitojen väheneminen on mahdollista.
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
  • Integratiivinen
  • Kriisi- ja trauma
  • Skeematerapia
  • Tunnesuuntautunut psykoterapia
  • Kognitiivis-konstruktivistinen psykoterapia
  • Lasten ja nuorten psykoterapia
  • Työnohjaus
  • Koulutuspsykoterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Olen aktiivinen, lempeä ja hyväksyvä. Sanoitan ymmärrystäni kertomastasi suoraan ja rehellisesti. Työskentely perustuu yhteistyöhön vaikka tarjoan monipuolisesti erilaisia keinoja käsitellä tai työstää tarvittavaa asiaa. Sinä olet aktiivinen elämääsi vaikuttaja. Perustelen ehdottamiani menetelmiä tai välineitä mielelläni, jotta ymmärrät miksi niitä tarjoan ja teettäisin. Käytän paljon kokemuksellisia menetelmiä, kuten mielikuvatyöskentelyä ja muita skeematerapeuttisia menetelmiä sekä hyväksyvän läsnäolon menetelmiä. Huomioin sinut yksilöllisenä kokonaisuutena, jonka elämänhistoria ja -tarina sekä reagointitavat vaikuttavat siihen millainen olet nyt. Saat psykoterapiakäyntien rinnalle mukaasi työstettävää, ettei terapia olisi elämästä irrallaan ja ne ovat yleensä tiedostamista ja oivaltamista ja itseen tutustumista.
Lasten kanssa työ on lapsilähtöistä yhteistyötä, kehityksen mukaisesti. Olen käynyt vuoden skeemapsykoterapiaopinnot.

Mitä istunnoillani tehdään

Psykoterapia perustuu kahden ihmisen väliseen vuorovaikutukseen ja keskusteluun. Kulmakiviä ovat luottamus, hyväksyntä ja yhteistyö ja niiden harjoittelu. Tutkimme tapojasi reagoida asioihin ja elämän haastiesiin ja haemme siihen ymmärrystä. Hahmotan näkyviin ymmärrystä persoonasi rakenteista ja tunnepuolista, jotka saavat sinua ymmärtämään itseäsi paremmin. Haemme muistoja selittämään käytöstäsi jotta voisit ymmärtää itseäsi lisää ja nähdä itsesi hyväksyttävänä ja erityisensä juuri sellaisena kuin olet. Helpotamme tunnekokemuksia ja tarkoitus on auttaa liian voimakkaita tunnekuormia vähenemään.
Siihen voimme käyttää eri menetlemiä. Voimme lähteä hakemaan sisäistä keskustelua eri minätilojen (skeemamoodien) välille ja auttaa niitä puolia löytämään sisäistä yhtyeistyötä. Voimme käyttää apuna kortteja tai piirustuksia, maalata tai sanoittaa, käyttää apuna hahmoja tai mielikuvaa. Keinot ovat luovia ja moninaisia tarvittaessa mutta merkittävin on tutustumismatka sinuun.

Tarjoan apua
Elämäntapamuutokseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Huonoon itsetuntoon Ihmissuhdeongelmiin Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Menneisyyteni käsittelyyn Pahaan oloon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Persoonallisuushäiriöön Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Työuupumukseen Vaikeaan elämäntilanteeseen Vanhemmuuden haasteisiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Yleistyneeseen ahdistuneisuuteen Masennukseen Vanhemmuuden haasteisiin / perheen vuorovaikutusongelmiin Äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn
Erityiskohderyhmät
Kaksisuuntainen mielialahäiriö Lastensuojelun asiakkaat Pakko-oireinen häiriö Persoonallisuushäiriöt Psykoottiset häiriöt Syömishäiriöiset potilaat Vakavasti traumatisoituneet potilaat ja dissosiaatiohäiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen työskennellyt monissa erilaisissa psykiatrisissa yksiköissä, suljetuilta osastolta vastaanottotyöhön ja kuntoutukseen. Olen toiminut mielenterveysseurassa aikoinaan jopa toiminnanjohtajana. Viimeisen vuoden ennen yksityiseksi psykoterapeutiksi sijoittumista olin lastenpsykiatrialla. Olen opiskellut vuosien ajan työni ohessa jatkuvasti. Halunnut ymmärtää ihmisyyttä ja ihmisen mieltä.
Olen ohjannut eri tavoin kehitysvammaisia tai mielenterveyden haasteiden kanssa toimivia mm. yksityisellä työpajalla työtoiminnassa. Tehnyt työtä kuntoutusyksiköissä. Työkokemukseni julkiselta mt-puolelta on laaja.
Opiskelin myös vuoden työnohjausta ja sitä kautta ratkaisukeskeisiä menetelmiä, mutta tunteiden muutos ja sisäisien haasteiden lieveneminen näyttää merkittävimmältä, koska se korjaa syvätasolta asti. Opiskelin lasten- ja nuorten skeematerapiaan ja olen työnohjauksessa sertifikaattia varten. Yksilöpsykoterapeuttina teen työtä eri ikäisten ja erilaisten häiriöiden kanssa laajasti.

Asiakaskuntani

Helsingin päässä minulla on yksi vapautuva paikka. Lappeenranta ja Imatra alueella paikkatilanne on täynnä.

Teen psykoterapiaa eri ikäisten ja eri häiriöiden kanssa, hahmotan persoonaa ja sen rakentumista tunnepuolien (skeemamoodit) kautta ja joka rakentaa ymmärrystä sisäisitä tunnereaktioista.

Tutustumiskäynnin hinta

85,00

Vakiokäynnin hinta

85,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Etelä-Karjalassa 80,60/45min
Helsingissä 90,60/45min
Arviokäyntiin varaan 60min ajan 45min hinnalla

Summary in English | Sammanfattning på svenska

Hello. I'm paychiatric nurse. Worked in many different psychiatric places with many kind of psychiatric patience, acute and chronic symptoms, with children and adults and parents.
Im a cognitive psychoterapist and I use schematherapy and emorional focused therapy mostly in my work even If I use many other ways to help my patiens. I've studied DDP and attachment theory helps me with my work and understanding.