Kopsy ry / Etsi / Jyrki Tuulari

Jyrki Tuulari

Kouluttajapsykoterapeutti / VET-taso, Psykologi, Skeematerapia
Lapua, keskusta
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-65v
Terapian kesto
Lyhytkestoinen Pitkäkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja
Olen psykologi ja kognitiivinen psykoterapeutti (VET). Erityinen osaamiseni on skeematerapeuttinen työskentely. Terapiatyössäni skeematerapeuttinen näkökulma on vahva. Toimin myös skeematerapin kouluttajana ja työnohjaajana.
Psykoterapiasuuntaus
  • Skeematerapia
  • Koulutuspsykoterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Lisäkoulutukset

Interpersoonallinen psykoterapia Skeematerapia Kiintymyssuhteen tukeminen

Millainen terapeutti olen

Terapeuttina olen aktiivinen, mutta tarpeen vaatiessa myös tilaa antava. Jo terapia-arvioinnissa kerron skeematerapeuttisesta painotuksesta ja käsitteellistän meille kaikille ihmisille yhteisiä minän puolia: toimivaa, tervettä aikuista, haavoittuvuutta ja suojautuvaa puolta. Terapian alkuvaiheessa pyrin suht nopeasti luomaan kuvan asiakkaan skeemarakenteesta ja eri minänpuolista (moodeista). Tämä yhteinen tutkiminen ja käsitteellistäminen toimii terapeuttisen prosessin vahvana alkuna.

Mitä istunnoillani tehdään

Psykoterapiani pohjana on tasavertainen, tutkiva yhteistyösuhde, keskustelu. Tavoitteenani on ymmärtää asiakkaan kokemusmaailmaa, löytää myötätuntoinen ja armollinen suhtautuminen kivuliaisiin ja itselle haittaa tuottaviin tunteisiin ja käyttäytymiseen. Usein tämä voidaan saavuttaa tutkimalla koko elämänhistorian keskeisiä ja merkittäviä käänteitä ja kokemuksia. Työskentelyssäni kirjoitutan kirjeitä keskeisille asiakkaan elämän henkilöille. Skeematerapian korjaavat mielikuvaharjoitukset ovat työskentelyssä jatkuvasti mukana, samoin erilaiset tuolien kanssa tehtävät harjoitukset (esim. tyhjän tuolin tekniikka, jossa tyhjälle tuolille istutetaan asiakkaalle merkittävä henkilö, jolla tämä voi puhua suunsa puhtaaksi). Tavoitteena on kohtuullistaa itselle haitallisten skeemojen voimaa ja vahvistaa toimivaa aikuisuutta ja iloa, leikillisyyttä.

Tarjoan apua
Elämäntapamuutokseen Fobiaan/kammoon Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Huonoon itsetuntoon Ihmissuhdeongelmiin Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Menneisyyteni käsittelyyn Pahaan oloon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Persoonallisuushäiriöön Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Työuupumukseen Univaikeuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Vanhemmuuden haasteisiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Yleistyneeseen ahdistuneisuuteen Masennukseen Vanhemmuuden haasteisiin / perheen vuorovaikutusongelmiin Äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn
Erityiskohderyhmät
Pakko-oireinen häiriö Persoonallisuushäiriöt Kaksisuuntainen mielialahäiriö
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Valmistuin psykologiksi 1985. Olen ammatillisen urani aikana työskennellyt psykiatrisissa sairaaloissa ja työvoimatoimistossa. Pisimpään olen tehnyt psykologin töitä mielenterveystoimistoissa ja psykiatrisella poliklinikka (yhteensä 16 vuotta). Mielenterveys- ja päihdetyön kehittämishankkeissa työskentelin 10 vuotta (Pohjalaiset masennustalkoot 2004-2007, Pohjanmaa-hanke 2007-2014 puolipäiväisenä).
Ammatinharjoittajana aloitin vuonna 2007 osa-aikaisena. Muutaman vuoden olen tehnyt psykoterapeutin, työnohjaajan ja kouluttajan töitä koko-aikaisesti.
Terapiatyössäni on kaikuja Sigmund Freudin ja Carl Gustav Jungin ajattelusta. Olen opiskellut myös ratkaisukeskeistä terapiaa ja interpersoonallisen psykoterapian kouluttaja- ja työnohjaajapätevyyden.
Mutta ennen kaikkea muuta olen skeematerapeutti.

Asiakaskuntani

Työskentelen pääasiassa aikuisten kanssa.

Tutustumiskäynnin hinta

80,00

Vakiokäynnin hinta

30,00

Lisätiedot hinnoittelusta

Vakiokäynnin hinta siinä tapauksessa, että asiakas on KELA:n kuntoutuspsykoterapiassa.
Muussa tapauksessa hinta on 80.00 per 45 minuuttia.

Summary in English | Sammanfattning på svenska

I am a psychologist and cognitive psychotherapist. The very core of my therapeutic work is schema therapy. I am very interested in that, how schemas and schema modes are activated, and how we can with my clients work in that way that maladaptive schema effects are minimized.