Kopsy ry / Etsi / Janne-Jukka Huopaniemi

Janne-Jukka Huopaniemi

Koulutuksessa, Sairaanhoitaja, Kognitiivinen
Espoo, Leppävaara
Helsinki, Hakaniemi
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuiset 18-65v
Terapian kesto
Lyhytkestoinen Pitkäkestoinen Yksittäinen konsultaatio
Terapeutilla tarjolla
Päiväaikoja Ilta-aikoja Viikonloppuaikoja
Tämä terapeutti ei ota uusia asiakkaita.
Olen kognitiivisessa yksilöpsykoterapiakoulutuksessa oleva sairaanhoitaja. Tarjoan lyhyttä tai pidempikestoista koulutushoitoa erilaisiin elämän haasteisiin ja mielenterveyden vaikeuksiin. Kelan kuntoutuspsykoterapia-asiakkaita en voi vielä ottaa (valmistun 2019 lopussa).
Psykoterapiasuuntaus
  • Kognitiivinen
Millainen terapeutti olen

Olen terapeuttina kuunteleva ja tilaa antava mutta silti aktiivinen. Luottamuksellisuus ja turvallisuus ovat mielestäni tärkeitä tekijöitä terapiassa. Työskentelyotteeni on rauhallinen ja tutkiva. Vaalin voimavarojasi, mutta tarkoitus on rohkaista uuden äärelle niillä elämänalueilla, jotka koet ongelmallisiksi. Saatan antaa myös arjessa toteutettavia tehtäviä, jos ne palvelevat tavoittelemiasi muutoksia. Terapiassa voit vapaasti purkaa mielessäsi olevia asioita tai sitten voit tulla vaikka vain tutkimaan, miltä terapiassa oleminen tuntuu ja mitä terapiasuhde herättää. Terapian edellyttämän luottamuksen syntyminen voi vaatia aikaa. Aina ei voi tietää, kenen kanssa yhteistyö lähtee luontevasti sujumaan, mutta se selviää usein kuuntelemalla itseään ja sitä, minkälainen vaikutelma tutustumiskäynnillä herää.

Mitä istunnoillani tehdään

Alussa pyrimme hahmottamaan elämäntilanteesi kokonaisuutena ja minkälaista muutosta toivot. Kun olemme muodostaneet tästä yhteisen käsityksen, niin etsimme tapoja, joilla näihin tavoitteisiin voidaan päästä. Keskustellen, ajatuksia, tunteita ja käyttäytymistä tutkien sekä yhdessä sovittujen keinojen avulla etsimme jäsennystä elämäntilanteeseesi. Pyrimme tunnistamaan niitä sosiaalisessa kanssakäymisessä toistuvia kuvioita, jotka aiheuttavat sinulle kärsimystä. Menneisyytesi tutkiminen voi auttaa hahmottamaan nykyhetken haasteita paremmin. Terapiassa etsimme erilaisten vaillejäämisten tilalle korjaavia kokemuksia sekä omassa arjessasi että terapiaistuntojen aikana, esimerkiksi mielikuvaharjoitusten muodossa. Arvostan tutkittuja, vaikuttavia hoitokeinoja. Joskus jonkinlainen luova ilmaisu voi tuntua oikealta tavalta löytää uusia perspektiivejä. En pelkää myöskään kehollisia tai tietoisuustaitoihin perustuvia menetelmiä, jos ne tuntuvat sinusta luontevilta.

Tarjoan apua
Elämäntapamuutokseen Fobiaan/kammoon Fyysisen sairauden käsittelemiseen Henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen Huonoon itsetuntoon Ihmissuhdeongelmiin Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Menneisyyteni käsittelyyn Pahaan oloon Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Persoonallisuushäiriöön Psykoottisiin häiriöihin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Seksuaalisiin ongelmiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Sukupuoli- tai seksuaali-identiteetin kysymyksiin Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Työuupumukseen Univaikeuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Vanhemmuuden haasteisiin Yleistyneeseen ahdistuneisuuteen Masennukseen Vanhemmuuden haasteisiin / perheen vuorovaikutusongelmiin Äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn
Erityiskohderyhmät
Psykoottiset häiriöt
Ammatillinen taustani ja osaamiseni

Olen pohjakoulutukseltani sairaanhoitaja (psykiatrinen hoitotyö). Työkokemusta minulla on vuodesta 2004 lähtien mielenterveys- ja päihdepalveluissa, vuodesta 2011 lähtien olen työskennellyt psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa mm. liikkuvissa palveluissa, psykiatrian poliklinikoilla ja nuorisopsykiatriassa. Työssäni olen hoitanut ihmisiä, joilla on ollut psykoottisia kokemuksia, mutta myös mielialaan, ahdistukseen, tunteiden säätelyyn tai traumaattisiin kokemuksiin liittyviä ongelmia. Olen työn ohessa kouluttautunut perhetyöhön, ryhmänohjaamiseen, kokemusasiantuntijatoimintaan ja nyt kognitiiviseen yksilöpsykoterapiaan.

Asiakaskuntani

Voin ottaa koulutuspsykoterapiaan aikuisia ja yli 16-vuotiaita nuoria. Kiinnostuksenani on erilaisiin elämäntilanteisiin liittyvä stressi, ahdistus- ja masennusoireet ja esimerkiksi huoli vakavammasta mielenterveyden ongelmasta. Sinua, perhettäsi tai lähipiiriäsi on voinut kohdata jokin sairaus tai kriisi, minkä vuoksi koet tarvitsevasi tukea. Tarjoan myös mahdollisuutta videovälitteiseen terapiaan.

Tutustumiskäynnin hinta

50,00

Vakiokäynnin hinta

50,00

Lisätiedot hinnoittelusta

50€/45 min

Summary in English | Sammanfattning på svenska

I am a psychiatric nurse and studying cognitive psychotherapy at the University of Helsinki. I have worked with psychiatric outpatients since 2004. I can offer short or long-term therapy as part of my training. My reception is in Leppävaara (Espoo) or Hakaniemi (Helsinki) but I can also offer web therapy. I have lived in the United States for 8 years. Please contact me for more information.