HUS / Etsi / Pekka Borchers

Pekka Borchers

Kouluttajapsykoterapeutti, Psykiatri, Perheterapia
Helsinki, Kallio
Suomi Englanti
Asiakasryhmät
Aikuinen, perheterapia / varh. vuorovaik. Lapsi, perheterapia / varh. vuorovaik. Nuori, perheterapia / varh. vuorovaik.
Terapian kesto
Lyhytkestoinen (max 20 krt) Pitkäkestoinen
Terapeutilla tarjolla
Ilta-aikoja Päiväaikoja
Olen psykiatri, filosofian tohtori, perhepsykoterapeutti ja perheterapian kouluttaja, jolla on 35 vuoden työkokemus ensin julkisella sektorilla vaikeiden psykiatristen oireyhtymien perhekeskeisestä hoidosta ja sen jälkeen yksityisenä perhe- ja paripsykoterapeuttina, kouluttajana ja työnohjaajana.
Psykoterapiasuuntaus
  • Perheterapia
  • Pariterapia
Kela-pätevyys

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Millainen terapeutti olen

Olen joustava, kärsivällinen terapeutti, siedän epävarmuutta ja ristiriitaisuutta. Annan tilaa ja paneudun kuuntelemaan, sovitan toimintatapani asiakkaiden tarpeisiin ja tarvittaessa olen aktiivinen. Myötätunto, rauhallisuus ja asiakkaiden arvostus ovat terapian perusta. Perheterapiassa on tärkeää kuunnella ja paneutua kaikkien asiakkaiden näkemyksiin ja kokemuksiin. Puolueettomuus on sitä, että suhtaudun perheenjäseniin kunnioittavasti ja otan kaikkien puheenvuorot vakavasti. On tilanteita (esim. väkivalta), joissa terapeutti ei voi olla puolueeton, ja lapset ovat aina erityisasemassa. Olen tutkiva terapeutti ja perustan keskustelun asiakkaiden puheelle avaten tilaa sanoittaa ajatuksia, tuntemuksia ja kokemuksia. Tuon esille myös omaa kokemustani ja tietoani. Vahvuuteni on pitkä kokemus perheiden kanssa työskentelystä monenlaisilla kokoonpanoilla haastavissa tilanteissa säilyttäen myötätunto ja toivo. Erityisosaamistani on vaikeat mielenterveyshäiriöt kuten psykoosit.

Mitä istunnoillani tehdään

Terapiassa keskustellaan asiakkaille juuri sillä hetkellä tärkeistä teemoista. Ne voivat liittyä yhtä hyvin asiakkaiden vaikeuksiin kuin voimavaroihin ja koskea perheen menneisyyttä, sukuja, muita sosiaalisia suhteita tai elämän alueita. Keskustelussa voidaan etsiä ratkaisuja, hallintakeinoja tai ymmärrystä. Kaikki halukkaat saavat puhua terapiassa, mutta kenenkään ei ole pakko. Jos tapaamisessa on lapsi, voimme esimerkiksi pelata, leikkiä tai piirtää. Perheterapian painopiste perheenjäsenten keskinäinen vuorovaikutus ja sen haasteet. Ohjaan keskustelua pyrkien siihen, että jokainen tulee kuulluksi sellaisena kuin sillä hetkellä on. Käytän varsinkin pariterapiassa myös käytäntöä, jossa puhuminen ja kuunteleminen vuorottelevat sovitusti. Arvioin terapiaprosessia istunto istunnolta käyttäen mittareita, jotka kartoittavat asiakkaiden hyvinvointia (Muutosarviointiasteikko ORS) ja heidän kokemustaan yhteistyöstä terapeutin kanssa (Terapiaistunnon arviointiasteikot SRS).

Tarjoan apua
Fobiaan/kammoon Fyysisen sairauden käsittelemiseen Huonoon itsetuntoon Ihmissuhdeongelmiin Itsetuhoisiin ajatuksiin Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön Menneisyyteni käsittelyyn Pakko-oireisiin Paniikkikohtauksiin Psykoottisiin häiriöihin Päihdeongelmaan/riippuvuuteen Seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyyn Seksuaalisiin ongelmiin Sosiaalisten tilanteiden pelkoon Syömiseen liittyviin vaikeuksiin Työuupumukseen Univaikeuksiin Vaikeaan elämäntilanteeseen Vanhemmuuden haasteisiin Vihanpurkauksien hallitsemiseen Viiltelyyn tai muuhun itsensä vahingoittamiseen Yleistyneeseen ahdistuneisuuteen Masennukseen Sukupuoli-identiteetin kysymyksiin Äkillisen menetyksen tai muun traumaattisen kokemuksen käsittelyyn
Erityiskohderyhmät
Persoonallisuushäiriöt Psykoottiset häiriöt
Summary in English | Sammanfattning på svenska

I am a psychiatrist, PhD, family psychotherapist and psychotherapy trainer. I have 35 years of experience of clinical practice initially in the public sector treating severe disorders as psychosis according to psychotherapeutically oriented treatment model emphasizing the importance of the family and social network. The last about 15 years I have worked as a private practitioner doing family and couple therapy with different kinds of difficulties and disorders of children, adolescent and adults. In addition, I have worked as a supervisor and a trainer in family therapy and dialogical treatment approaches in many training projects, some of them being international. My orientation is dialogical and integrative. I concentrate to the therapeutic relationship and to the issues, which are most important to the clients. I evaluate the therapeutic process from session to session using tools that measure the wellbeing of clients and clients’ experiences of therapeutic cooperation.