Home Page / Find Your Therapist / Taina Kujala

Taina Kujala

In education Psychiatric staff nurse, Cognitive behavior therapy (CBT)
Järvenpää, Keskusta
Järvenpää, Keskusta
Etäyhteydellä koko Suomi, Etäyhteydellä koko Suomi
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Youth 13-17y Children under 13y
Length of Therapy
Short-term
Availability
Daytime appointments
This therapist offers education therapy. Read More.
Olen sairaanhoitaja (psyk. hoitotyö), neuropsykiatrinen valmentaja ja kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeuttiopiskelija (valmis 11/2023). Minulla on yli 35 vuoden kokemus toimimisesta psykiatrian alalla erilaisten ihmisten kanssa. Tervetuloa vastaanotolleni joko toimistolle tai etänä.
Psychotherapeutic Orientation
  • Cognitive behavior therapy (CBT)
Additional Training

Neuropsychiatric coach

About me as a therapist

Olen terapeuttina empaattinen, ymmärtäväinen, kannustava ja asiakasta kunnioittava. Terapiasuhteessa avoin ja reilu kohtaaminen on perusta yhteiselle työskentelyllemme. Yhteistyösuhteessamme sinä olet oman elämäsi asiantuntija.

Työkokemukseni kautta olen oppinut kohtaamaan hyvinkin eri tavoin oireilevia ja eri-ikäisiä ihmisiä. Minulla on taitoa työskennellä vaikeiden ja monisyistenkin ongelmien parissa luoden samalla toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Työskentelyssä olen avoin, helposti lähestyttävä, tilaa antava ja lempeästi napakka. Haluan välittää sinulle sellaisen tunnelman, että tapaamisessamme voit puhua kaikista asioistasi vapaasti ja pelkäämättä arvostelua tai tuomitsemista.

Huom! Kaikki yhteydenotot ohjautuvat Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun

About my therapy sessions

Terapiajakson aluksi tutustumme puolin ja toisin. Tavoitteena on luoda hyvä yhteistyösuhde työskentelymme pohjaksi.

Työskentelymme tukipohja ovat sinun vahvuutesi. Työskentelyn alussa tutkimme elämänkaartasi ja teet mahdollisia itsearviointitehtäviä. Tämän jälkeen laadimme työskentelylle tavoitteet.

Sen jälkeen etsimme tavoitteidesi saavuttamista tukevia menetelmiä. Työskentelyn alussa saat tietoa omista pulmistasi ja niihin vaikuttaneista asioista. Pulmiesi työstämisessä käytän aiemmista koulutuksista ja työkokemuksesta tulevia keinoja varsinaisten terapiakeinojen rinnalla esim. musiikki tai NLP-keinoja. Tapaamisissamme harjoittelemme asioita konkreettisesti esim. läsnäolotaitoja. Näistä asioista saat kotiin harjoitteita, joiden avulla voit siirtää harjoiteltua asiaa omaan arkiympäristöösi.

Työskentelyn päätösvaiheessa kerätään kaikki sinua terapiassa auttaneet asiat työkalupakiksesi, johon voit palata myöhemmin. Teemme myös suunnitelman miten toimit jos oireesi palaavat.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Anger management Processing my past Challenging life situation Personal growth and development Treatment of physical illness
Areas of Specialization
Psychotic disorders Personality disorders Obsessive-compulsive disorders Neuropsychiatric patients
My professional background and knowledge

Peruskoulutukseltani olen sairaanhoitaja, psykiatrinen hoitotyö ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja.

Työkokemusta minulla on vanhus- ja aikuispsykiatrisilta osastoilta sekä päihdetyöstä yksilöhoito- ja perheosastolta. Olen työskennellyt kouluissa erityisopettajan työparina ja tehnyt yhden naisen liikkuvana yksikkönä asiakkaan arkeen jalkautuvaa työtä perheneuvolassa. Olen toiminut 6 vuotta lastenpsykiatrisella vastaanotolla, jossa asiakkaani olivat neuropsykiatrisesti oireilevia lapsia ja heidän vanhempiaan. Ammatinharjoittajana olen tehnyt neuropsykiatrisia valmennuksia lapsille, nuorille ja aikuisille, Laku-perhekuntoutusta ja Oma Väylä- kuntoutusta sekä harjoituspsykoterapioita.

Eri paikoissa toimiessani olen ohjannut erilaisia ryhmiä; ART ja Family Ties- ryhmiä, Friends- ryhmiä, Ihmeelliset vuodet vanhempain ryhmiä, vanhempien psykoedukaatioryhmiä, erilaisia musiikkiryhmiä sekä Maestroa.

Client group

Työskentelen lasten, nuorten ja aikuisten kanssa.

Kiinnostuksenani on etenkin neuropsykiatriset ongelmat ja niistä johtuvat arjen pulmat. Olen myös kiinnostunut kaikista muista psykiatrisiin ongelmiin ja arjen jaksamiseen liittyvistä pulmista. Ohjaan mielelläni myös erityislasten vanhempia heidän vaativassa vanhemmuudessaan.

First session price

60.00

Regular session price

60.00

Pricing details

Huom! Lopullinen hinta näkyy Terapiatalo Nosteen ajanvarauksessa.