Home Page / Find Your Therapist / Riitta Tuomisto

Riitta Tuomisto

Psychotherapist, Master of Political Sciences, Family therapy
Helsinki, Pikku-Huopalahti
Helsinki, Keskusta
Helsinki, Etu-Töölö
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Couples Families Groups
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments Weekend appointments
This therapist is not taking in new customers. Search for free therapists.
Olen psykoterapeutti(Valvira),yksilö-, pari- ja perheterapeutti (Kela), taideterapeutti. Minulla on Kelan pätevyys aikuisten yksilöterapiaan (menetelmänä kuvataideterapia) sekä pari- ja perheterapiaan. Toimipaikat Helsingin keskustassa, Pikku-Huopalahdessa ja Lapinlahdessa.
Psychotherapeutic Orientation
  • Family therapy
  • Visual art therapy
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

Art therapy Body-oriented psychotherapy

About me as a therapist

Olen eri terapiasuuntauksia integroiva eli yhdistelevä terapeutti. Arvostan kaikkia terapiasuuntauksia ja pyrin kouluttautumaan ammatillisesti laaja-alaisesti ja ennakkoluulottomasti. Olen psykoterapeutti (Valvira), aikuisten yksilöterapeutti (Kela,menetelmänä kuvataideterapia),pari- ja perheterapeutti (Kela), taideterapeutti, VTM, sosiaalityöntekijä, sosiaalialan ammatillinen opettaja, kirjallisuusterapiaohjaaja, taideterapeuttisen ryhmän ohjaaja ja uniryhmäohjaaja. Psykofyysisen psykoterapian 1 v. koulutus 2017-2018, Kriisiterapian 1 v. koulutuksessa 2018-2019., Traumaterapian 1 v. koulutuksessa 2019-2020. Olen kouluttanut sosiaalialan tulevia ammattilaisia yli 20 vuotta ja ohjannut lukemattomia opiskelijoiden käytännön asiakastyön harjoittelujaksoja ja opinnäytetöitä. Tarjoan myös työnohjausta sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. Erityisalueeni ovat luovaan ilmaisuun perustuvat terapiat ja niiden soveltaminen psykoterapiatyössä. Minulla on pitkä kokemus asiakastyöstä.

About my therapy sessions

Kuuntelen, mitä haluat minulle kertoa. Mietimme yhdessä, mitä tarvitset terapiassasi. Puhumisen lisäksi voimme käyttää niin halutessasi myös muita sinulle sopivia työtapoja. Kelan tukemassa yksilöterapiassa menetelmänäni on kuvataideterapia. Pariterapiassa pyrimme yhdessä selvittelemään parisuhteessa ilmeneviä ajankohtaisia vaikeuksia, mutta myös tarkastelemaan suhdetta kannattelevia tekijöitä. Jos valitset taideterapian, käytämme luovaa ilmaisua, kuvan tekemistä ja kirjoittamista terapiassa. Tärkeää on mielestäni, että saat terapiassa turvallisen tilan, ajan ja paikan, jossa voit rauhassa tuntea, ajatella ja käsitellä sinulle merkityksellisiä asioita kanssani.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Eating disorders Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Anger management Sexual problems Processing my past Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Bipolar disorder Personality disorders Personal growth and development Difficulty sleeping Gender or Sexual-Identity Questions Treatment of physical illness
My professional background and knowledge

Olen psykoterapeutti, aikuisten yksilöterapeutti (menetelmänä kuvataideterapia) ,taideterapeutti ja pari- ja perheterapeutti. Olen tehnyt terapia- ja asiakastyötä useita vuosia. Voin ottaa vastaan niin itse maksavia kuin myös Kelan kuntoutusterapiassa olevia yksilö-,- pari - ja perheterapia-asiakkaita.
Minulla on lisäksi taideterapia-asiakkaita. Olen opettanut sosiaalialan ammattikorkeakoulussa valmistuvia ammattilaisia yli 20 vuotta. Opetukseni on liittynyt mm. lastensuojeluun, sosiaalityön menetelmiin, ratkaisukeskeisyyteen, päihdetyöhön, opinnäytetöiden ja harjoittelujen ohjaukseen, perhe-, kriisi- ja verkostotyöhön.

Client group

Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden kanssa yksilöterapiassa ja lisäksi parien, ja perheiden kanssa. Työnohjausta sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

First session price

95.00

Regular session price

95.00

Pricing details

Yksilöterapia 95 e/45 min (Kelan tuki mahdollinen, menetelmänä kuvataideterapia)
Pariterapia 135 e/60min, Pariterapia 175 e/90 min (Kelan tuki mahdollinen)
Perheterapia 135 e/60 min, Perheterapia 175 e/90min (Kelan tuki mahdollinen)

Kuvataideterapia 120 e/60 min
Työnohjaus 120 e/60 min
Työnohjaus 150 e/90