Home Page / Find Your Therapist / Riitta Södervall

Riitta Södervall

Psychotherapist, Psychiatric staff nurse, Family therapy
Tornio,
Finnish
Customer Groups
Youth 13-17y Groups Families Couples Elderly over 67y Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
Olen kouluttaja perheterapeutti, työnohjaaja, ja EMDR I ja II terapeutti. Olen työskennellyt 40 vuotta avoimen dialogin hoitomallin työyhteisössä. Teen myös yksilöterapiaa asiakaslähtöisesti. Minulla on kriisi ja traumaorientaatio osaamista. Terapeuttina pidän tärkeänä toivon ylläpitämistä.
Psychotherapeutic Orientation
  • Family therapy
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

Additional Training

EMDR

About me as a therapist

Olen terapeuttina avoin, aktiivinen, läsnäoleva ja laajasti asiakkaan elämäntilanteeseen paneutuva. Minulla on 40 vuoden työkokemus psykiatrisesta hoitotyöstä. Olen ollut yksilö-, perhe-, pari- ja ryhmäterapeuttina. Asiakaskunta on ollut laaja. Asiakaspalautteissa minun on kerrottu olevan helposti lähestyttävä ja asiakkaita kunnioittava terapeutti.

HUOM. Yhteydenotot välittyvät Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

About my therapy sessions

Terapiatilanteissa olen asiakaslähtöinen, perheen ja verkoston huomioon ottava psykoterapeutti. Olen aktiivinen ja läsnäoleva. Asiakkaan kanssa terapiassa käytössäni on monipuolinen työkalupakki, minulla on mm. kursseja, koulutusta ja kokemusta kognitiivisesta työotteesta, trauman ja elämänkriisin merkityksestä mielenterveyteen. Käytän myös keho / tietoisuustaitoharjoitteita. Hoidon arvioita tehdään puolivuosittain ja tarvittaessa tehdään muutokset terapiatyöskentelyssä. Terapiatyössäni on tärkeää toivon ylläpitäminen ja mottona on "kyllä elämä kantaa".

Issues often worked with
Treatment of physical illness Hurting yourself Difficulty sleeping Personal growth and development Psychotic disorders Personality disorders Bipolar disorder Self-destructive thoughts Challenging life situation To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Sexual abuse Processing my past Sexual problems Panic attacks Anxiety towards social situations Changing lifestyle Feeling bad Low self-esteem Challenges in parenting Burnout Relationship problems Depression/Anxiety
Areas of Specialization
Psychotic disorders
My professional background and knowledge

Olen työskennellyt Länsi-Pohjan psykiatrian tulosalueella yhteensä 40 vuotta mm. Keroputaan sairaalan osastoilla ja eri avohoidon yksiköissä. Olen ollut alusta sakka kehittämässä Avoimen dialogin hoitomallia, joka alkujaan kehitettiin psykoosipotilaan hoitomalli. Olen osallistunut työntekijänä hoitomallista tehtyihin väitöstutkimukseen. Olen opiskellut perheterapeutiksi ja kouluttajaksi. Lisäksi minulla on psykodynaaminen 2 vuoden yksilöterapia koulutus 10 ov. Lapin yliopiston järjestämä työnohjaaja koulutus ja jatkokoulutus esimiestyön ja työyhteisöjen työnohjaukseen.. Lisäksi minulla on koulutusta ja kurssia kognitiiviseen terapian sekä kriisi- ja traumakoulutusta.
Olen tehnyt Kelan lasten ja nuorten perhekuntoutusta 12 vuotta, ohjannut Kelan kuntoutuskursseja masennuksesta toipujille niin yksilö- kuin parikurssia 13 vuotta. Lisäksi minulla on EMDR I ja EMDR II koulutus.

Client group

Työskentelen aikuisten kanssa. Kiinnostuksenani ovat masentuneet, traumat ja elämänkriisissä olevat asiakkaat.

Additional information

Yli 40 vuoden kokemus psykiatrisesta avoimen dialogin hoitotyöstä, trauma ja kriisi orientoitunut.

First session price

90.00

Regular session price

90.00

Pricing details