Home Page / Find Your Therapist / Minna Tuominen

Minna Tuominen

Psychotherapist, Master of Theology, Couple therapy
Helsinki, Kamppi
English Finnish
Customer Groups
Couples Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Weekend appointments Evening appointments
Ihmissuhdetyötä (Kelakorvaavuus paripsykoterapiaan) olen tehnyt yli 20 vuotta yksilöiden, parien ja ryhmien kanssa. Erityistason paripsykoterapeutiksi valmistuin vuonna 2012 Väestöliiton koulutusohjelmasta. Terapeuttinen viitekehykseni on integratiivinen ja tunnekeskeinen terapia (EFT).
Psychotherapeutic Orientation
  • Couple therapy
  • Integrative
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Terapeuttina olen lämmin, ystävällinen, sensitiivinen, perusteellinen ja tavoitteellinen. Terapiassa tutkimme asiakkaan kanssa yhdessä hänen menneisyyttään ja etsimme ratkaisuja tulevaisuuteen. Työotteeni on kysymyksillä eteenpäin suuntautuva. Toisinaan annan myös kotitehtäviä ja joskus vastaanotolla teemme myös toiminnallisia tehtäviä (kuten piirtämistä). Terapiassa on tärkeää antaa asiakkaalle tilaa ja aikaa ja näin terapian rytmi määräytyy yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Vahvuuksiani ovat rauhallisuus ja turvallisen tilan luominen. Terapiaprosessissa on pitkin matkaa tärkeää myös arvioida: Puhummeko oikeista asioista? ovatko ydinkysymykset löytyneet? Pohdinta ja pysähtyminen oman elämän äärelle siirtyvät näin myös arkeen terapiaistuntojen välillä ja terapiaprosessin jälkeen. Autan mielelläni sinua pääsemään Kelan korvaamien pari- ja perheterapiapalveluiden piiriin, joten voit olla minuun rohkeasti yhteydessä

HUOM. Yhteydenotot ohjautuvat Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

About my therapy sessions

Terapiaprosessin aluksi kartoitamme yhdessä asiakkaiden kanssa heidän elämäntilanteensa ja mietimme, mihin suuntaan he toivovat muutosta. Yksi käyttämäni menetelmä on elämänviivatehtävän tekeminen. Elämänviivaa taaksepäin katsomalla tulee havainnollistuneeksi elämän taitekohdat, solmut, mutta myös onnelliset ajat. Tutkimusjaksolla alussa tulevat esille usein myös sellaiset asiat, joista asiakas ei ole ehkä ollut itse tietoinen, kuten mielestä piilotetut traumat tai dissosiaatiohäiriöt. Alkukartoituksen aikana selviää, minkä pituiselle terapialle on tarvetta.

Käytän työskentelyssä usein myös toiminnallisia menetelmiä. Paripyskoterapiassa tunnekeskeisen paripsykoterapian parisuhteen kehän piirtäminen ja avaaminen auttaa myös pareja katsomaan tilannettaan etäämmältä. Jokaisen terapiaistunnon lopuksi kysyn: Keskustelimmeko me tänään sinulle oikeista kysymyksistä? Jos jotain oikeasti tärkeää jäi keskustelematta, palaamme siihen seuraavalla kerralla.

Issues often worked with
Gender or Sexual-Identity Questions Personal growth and development Challenging life situation Processing my past Sexual problems Panic attacks Anxiety towards social situations Changing lifestyle Feeling bad Low self-esteem Challenges in parenting Relationship problems Depression/Anxiety
Areas of Specialization
Pregnancy & birth Adoption & placement
My professional background and knowledge

Erityistason paripsykoterapeutiksi valmistuin vuonna 2012 ja siitä saakka olen tehnyt pariterapeuttina sivutoimisesti töitä n. päivän viikossa. Päätyökseni olen toiminut perhe- ja parisuhdetyön asiantuntijana seuraten perheasioita erilaisissa työryhmissä ja kouluttaen seurakuntien, kuntien ja järjestöjen työntekijöitä.

Olen erikoistunyt tahattoman lapsettomuuden vaikutuksiin yksilön ja parien elämässä. Lapsettomuusklinikalla olen toiminut sivutoimisena terapeuttina vuodesta 2014 lähtien. Olen yksi kirjoittajista kirjassa Toisenlainen tie- tahaton lapsettomuus, kriisi ja selviytyminen (2015, Kirjapaja). Kirjoitan blogia Rakkauden roihu -yhteisöblogissa terve.fi -alustalla.

Lisäkoulutusta olen opiskellut tunnekeskeisestä pariterapiasta (eft) sekä ratkaisukeskeisestä terapiasta.

Adoptioasiat ja adoptioperheiden tilanteet ovat minulle tuttuja oman perheeni kautta. Kiintymyssuhteiden vahvistaminen on sekä ammatillinen että henkilökohtainen ambitioni.

Client group

Työskentelen aikuisten yli 18- vuotiaiden yksilöiden ja parien kanssa. Kiinnostuksenani ovat erilaiset elämänkriisit.

First session price

90.00

Regular session price

90.00

Pricing details