Home Page / Find Your Therapist / Marja Kaikkonen

Marja Kaikkonen

Psychotherapist, Psychologist, Family therapy
Etäyhteydellä koko Suomi,
Savonlinna, Etäyhteys
Vantaa, Etäyhteys
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Weekend appointments
Pari- ja perheterapiaa Helsingin kaupungin, HUS:in ja Etelä-Savon hyvinvointialueen palvelusetelillä terapiaan tuleville. EMDR-terapiaa myös HUS:in palveluseteliasiakkaille. Yksilö-, pari- ja perheterapia-aikoja voit varata myös itsemaksavana.
Psychotherapeutic Orientation
  • Family therapy
  • Couple therapy
Provided KELA Services

Kela intensive medical rehabilitation (families)

Additional Training

Crisis and traumas EMDR

About me as a therapist

Olen asiakkaiden toiveita kuunteleva terapeutti. Suunnittelen työskentelyn terapia-asiakkan tavoitteiden ja toiveiden mukaisesti.
Olen postiivinen, hymyilevä, helposti lähestyttävä ihminen. Olen mutkaton, en ahdista ketään hiljaisuudella. Olen tehnyt töitä varsin haastavien teemojen parissa, joten en säikähdä vaikeidenkaan asioiden käsittelyä. Mielestäni terapian pitää antaa voimavaroja joka tapaamisella.

About my therapy sessions

Ensimmäisessä tapaamisessa käydään läpi terapiaan hakeutumisen syyt. Tehdään suunnitelma; miten edetään, kuinka usein tavataan, miten varmistutaan siitä, että tavoitteet saavutetaan. Yksilö-, pari- ja perheterapiassa käytetään erilaisia menetelmiä. Pari- ja perheterapiassa on usein myös kotitehtäviä.
Yksilöterapiaasa esimerkiksi traumatisoituneilla asiakkailla keho-oireet ovat yleisiä, joten voidaan tehdä suunnitelma työskentelylle, joka auttaa vireystilan säätelyssä. Traumojen, stressin ja vaikeiden tilanteiden käsittelyn ja säätelyn tueksi voin käyttää EMDR-työskentelyä, joka onnistuu hyvin etänäkin.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Anger management Sexual problems Processing my past Sexual abuse To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Self-destructive thoughts Bipolar disorder Personality disorders Personal growth and development Difficulty sleeping
Areas of Specialization
Seriously traumatized patients and dissociative disorders Multiculturalism / immigrants Child welfare
My professional background and knowledge

Olen koulutukseltani psykologian ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Olen psykoterapeutti, työnohjaaja ja työyhteisösovittelija.
Olen erikoistunut ryhmien ja perheiden kriisi – ja traumaterapiaan. Minulla on pitkä työkokemus psykologina ja psykoterapeuttina. Erityisosaamistani on EMDR – työskentelyn asiantuntemus, kidutusta, vainoa, väkivaltaa kohdanneiden ihmisten psykoterapia sekä ihmiskaupan uhrien ja lähisuhde- ja kunniaväkivallan uhrien- ja tekijöiden psykoterapia. Olen Suomen Punaisen Ristin psykologien valmiusryhmän jäsen.

Additional information

Jos olet tulossa pari- tai perheterapiaan, varaathan tupla-ajan 90 min (2 x 60 min).
Huomaathan, että käynnit maksetaan aina ennen tapaamisen ajankohtaa.

First session price

125.00

Regular session price

125.00

Pricing details

Palveluseteleillä terapiaan tuleville käynnit ovat maksuttomia. Voit kysyä lisätietoa psykoterapian palvelusetelistä oman alueen terveyspalveluista.
Psykologin/psykoterapeutin vastaanotto 60 min 125 €
Pariterapia 90 min 200 €
Perheterapia 90 min 200 €
Perheterapia ja vanhempainohjaus KELA-korvattavana.
Vanhempainohjaukseen voi tulla itsemaksavana. Jos perheessä on 16-25 vuotias nuori, jolle haetaan tai on jo myönnetty Kelan yksilöterapiaa, vanhemmat voivat saada siihen liittyen Kelan tukemana vanhempainohjauskäyntejä. Lisätietoa KELA:n sivuilta.