Home Page / Find Your Therapist / Marika Okkonen

Marika Okkonen

Psychotherapist, Master of Arts (Education), Crisis and trauma
Koko Suomi, Etäyhteydellä
KARKKILA,
English Finnish
Customer Groups
Groups Families Couples Youth 13-17y Elderly over 67y Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Weekend appointments Evening appointments
Olen pari- ja perhepsykoterapeutti (kriisi- ja traumaterapia) sekä KM, erityisopettaja ja opinto-ohjaaja. Olen työskennellyt terapeuttina vuodesta 2014. Asiakkaat kuvaavat minua samaan aikaan kuuntelevaksi, tilaa antavaksi, mutta aktiiviseksi terapeutiksi
Psychotherapeutic Orientation
  • Crisis and trauma
  • Couple therapy
Additional Training

Supporting attachment Crisis and traumas

About me as a therapist

Psykoterapiassa tavoitteenani on asiakkaan oireiden lieventäminen, toimintakyvyn vahvistaminen ja sen myötä elämänlaadun parantaminen. Terapeuttina olen aktiivinen, jämäkkä sekä tilaa antava. Vastaanotollani voit puhua aiheesta kuin aiheesta. Tavoitteenani on, että saat kokemuksen kuulluksi ja nähdyksi tulemisesta. Ohjaan sinua siihen, että löydät itse ratkaisuja ja oivalluksia omaan tilanteeseesi. Haluan luoda tapaamisesta myönteisen ja asiakasta vahvistavan kokemuksen. Terapia-aika on aikaa juuri sinulle/teille! Kaipaatko tukea elämänhallintaan tai uuden suunnan löytämiseen? Tavoitteellinen ja ratkaisukeskeinen keskusteluprosessi auttaa tunnistamaan vahvuutesi ja etenemään rohkeammin kohti uusia tavoitteita. Olen myös ohjauksen ammattilainen ja tarjoan mahdollisuutta työvalmennukselliseen työskentelyyn, uraohjaukseen sekä koulutus ja urapolkujen pohtimiseen(Coaching).

About my therapy sessions

Integratiivisena terapeuttina käytän luovasti erilaisia asiakkaan tilanteeseen ja tarpeeseen sopivia menetelmiä. Terapiatyössäni hyödynnän ratkaisukeskeisiä, systeemisiä, sirkulaarisia, narratiivisia, psykoedukatiivisia ja kognitiivisia työskentelytapoja. Hyödynnän myös erilaisia toiminnallisia menetelmiä, kuten kortit, valokuvat, symboolit, musiikki ja kehokeskeisyys. Toimintaperiaatteenani on lisäksi asiakkaiden arjen toimintakyvyn vahvistaminen.

Issues often worked with
Treatment of physical illness Hurting yourself Gender or Sexual-Identity Questions Difficulty sleeping Personal growth and development Psychotic disorders Personality disorders Self-destructive thoughts Challenging life situation To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Sexual abuse Processing my past Sexual problems Anger management Phobia/fear Obsessive-compulsive disorder Panic attacks Anxiety towards social situations Eating disorders Changing lifestyle Feeling bad Low self-esteem Challenges in parenting Burnout Subtance abuse/addiction Relationship problems Depression/Anxiety
Areas of Specialization
Seriously traumatized patients and dissociative disorders Obsessive-compulsive disorders
My professional background and knowledge

Olen työskennellyt psykoterapeuttina, perheterapeuttina ja pariterapeuttina Lastensuojelun palveluita tarjoavissa yksiköissä, Tapiolan seurakunnassa ja viimeisimpänä Terveystalossa. Olen ammatiltani myös erityisopettaja ja opinto-ohjaaja,. Erityisopetuksen kenttä on tuttu varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Opetusalan kokemusta minulla on vuodesta 1996 ja työt psykoterapeuttina aloitin heti valmistuttuani 2014.
Psykoterapeuttina olen erikoistunut kriisi- ja traumatyöhön, josta olenkin hankkinut myös lisäosaamista lyhytkoulutuksilla.

Additional information

Etäyhteydellä koko Suomi

First session price

70.00

Regular session price

90.00

Pricing details

90,00 yksilöterapia 60 min.
110, 00 pariterapia 60 min
125,00 perheterapia 60 min