Home Page / Find Your Therapist / Mari Louhi-Norppa

Mari Louhi-Norppa

Psychotherapist, Master of Arts, Solution-oriented
Helsinki, Töölö
Vihti, Jokikunta
Finnish English
Customer Groups
Adults 18-67y Youth 13-17y Couples Families Children under 13y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
Wether you want help for yourself, with your partner or as a family, welcome to Helsinki or Savikko Farm in Vihti. My specialities are stress, emotion regulation and behavioural problems, relationship/family dynamics, divorce, combining career and private life, and the unique challenges of expatriate life.
"Mari has the heart, competence and tools to motivate and generate a positive change regardless of people’s age, gender, culture or background education and even in the most challenging and change resistant environments."
”I’ve worked with people like Mari for the past 15 years in helping businesses grow. After just 30 minutes with Mari I was blown away. She has such a wide area of expertise that she is able to help individuals and companies faster than anybody else… I’ve worked with therapists, business coaches, life coaches, performance coaches, impact coaches, you name it. And I am yet to meet somebody who actually understands how to impact and empower people better”
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
  • Family therapy
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Lähestymistapani on lämmin ja tukeva, mutta myös vastuuttava. Autan sinua jäsentämään ajatuksiasi, rauhoittamaan tunnereaktioitasi ja tekemään nopeasti ensimmäiset muutokset, joilla olosi alkaa parantua. Haemme johtolankoja, sillä jos TV on rikki, leivänpaahtimen korjaaminen ei auta. Tunnistat ajatuksiasi, arvojasi ja tarpeitasi. Pohdit kokemushistoriaasi sen verran kun tarvitset ymmärtääksesi nykytilannettasi. Saat työkaluja ja (tutkimus)tietoa, syvennät ymmärrystäsi ihmissuhteistasi ja omasta osuudestasi niissä. Sparraan, kun seuraat askelmerkkejäsi hyvinvointiin.
Yritysmaailma on minulle tuttu, samoin konfliktoituneet työyhteisöt ja ihmissuhdetyöntekijöiden kuormitus. Moni asiakkaani on suomalaisena ulkomailla / ulkomaalaisena parisuhteessa Suomessa.
”Marilla on sydän, osaaminen ja työkalut saada aikaan positiivinen muutos riippumatta ihmisten iästä, asemasta, koulutustaustasta, sukupuolesta tai kulttuurista ja kaikkein vaikeimmissakin, muutosvastarintaisimmissa tilanteissa"

About my therapy sessions

Kysyn aluksi mikä sinulle on rakasta, arvokasta ja hyvin eli mitä et halua menettää. Kysyn minkä on muututtava nopeasti, jotta sinä alat voida paremmin. Mitä olet valmis tekemään itse ja mihin kaipaat apua. Tapaamisissamme kerrot aluksi kuulumisiasi, tunteitasi ja ajatuksiasi, ja kirkastamme yhdessä mistä asiasta haluat jatkaa. Sen jälkeen etsitään keskustellen ja kokemuksellisin työtavoin sinulle lisääntynyttä ymmärrystä haasteista ja onnistumisista, niihin johtaneista ja ylläpitävistä tekijöistä, kokemuksista, ajatuskaavoista jne. Mietimme työkaluja, tavoitteita ja askelmerkkeja parempaan. Kokemukselliset työtapani sopivat niillekin, jotka eivät motivoidu pelkästä puhumisesta. Koko prosessin edetessä tavoitteena on aina sinun tavoitteesi, tarvitsemasi tuki kriisin yli, vahvistunut itsetuntemuksesi, tunne- ja vuorovaikutustaidot, lisääntynyt tasapaino ja hyvinvointi, vahvistunut vanhemmuus/ ammatillisuus/elämän suunta ja syventynyt perheyhteys silloinkin, jos päädytte eroon.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Anger management Processing my past Challenging life situation Personal growth and development Panic attacks
Areas of Specialization
Adoption & placement Multiculturalism / immigrants Child welfare Pregnancy & birth
My professional background and knowledge

Olen erikoistunut tunteiden säätelyn, vuorovaikutuksen ja käytöksen pulmiin sekä stressin ja ahdistuksen hallintaan. Ratkaisukeskeinen yksilö- ja perhepsykoterapeutti, KELAssa nuorten ja perheterapeutti (perheterapialähetteellä), EASEL Trainer - tunnetaitovalmentaja, terveyden biokemian FM, opettaja, työnohjaaja-kouluttaja (STOry) 3 aikuisen lapsen äiti, exä, puoliso, tytär jne. Olen työskennellyt lasten ja nuorten tunteiden säätelyn ja haastavan käytöksen kanssa 1990-luvulta erityisopetuksessa ja tunnekasvatusohjelmissa Suomessa ja ulkomailla. Psykoterapeutiksi valmistuin 2013. Työssä jaksamisen, uran ja perheen yhdistämisen kysymyksissä hyödyt yli 20 vuoden työkokemuksestani, eri alojen ammattilaisten henkisenä tukena, kouluttajana ja työnohjaajana kuntatyöntekijöistä EU-komission esimiehiin Brysselissä, SOTE-alan ammattilaisista opettajiin ja varhaiskasvattajiin, vuorovaikutustaan kehittävistä pikkutiimeistä toimintakulttuuriaan uudistaviin työyhteisöihin ja esimiehiin.

Client group

Tuntuuko sinusta, että jotain täytyisi muuttaa tai parantaa voidaksesi paremmin? Oletko väsynyt, huolissasi tai häpeätkö toistuvasti omaa tai läheisesi käyttäytymistä? Mietitkö mikä on ”normaalia” ja pitäisikö sinun vielä odottaa, jospa se siitä? Tuntuuko sinusta, ettet keksi enää mitä muuta voisit yrittää? Kaipaatko ulkopuolisen apua selkeyttämään ajatuksiasi, löytämään takaisin tasapainoon, askelmerkkejä eteenpäin?
Sydäntäni lähellä ovat stressin vaikutus oppimiseen ja vuorovaikutukseen, kaiken ikäisten tunteiden säätelyn ja käytöksen pulmat kotona, koulussa ja töissä, uran ja perheen yhteensovittaminen, kokemushistorian vaikutus nykyhetkeen, parisuhteen ja perheen dynamiikka sekä toistuvat riidat suhteessa, jossa kuitenkin on rakkautta. Stressitason noustessa ongelmat yleensä pahenevat. Negatiivinen kierre on mahdollista oikaista laskemalla stressitasoa ja tekemällä muutoksia oikeisiin asioihin. Ymmärrys juurisyistä mahdollistaa pysyvän muutoksen parempaan.

Additional information

Kokemuksellisuuden vuoksi EASEL - tunnetaitovalmennuksen osykoedukatiiviset työkalut ja aktiviteetit sopivat niillekin, joita “pelkkä puhuminen” ei innosta. Terapiatapaamisissamme voit nostaa jalat viltin alle eemuki lödessäsi. Savikossa voit lisäksi tehdä vaikka omannäköistä taidetta samalla kun puhumme - huovuttaa, maalata, muovata savesta. Saatamme käydä kävelyllä ja teet keräämistäsi luonnonmateriaaleista koolaasin kuvaamaan tunteitasi juuri siinä hetkessä tai tulevaisuuden toivetilaasi. Ehkä haluat herkistää kykyäsi tunnistaa toisten aikomuksia ja tunteita tai tutkia vuorovaikutuksen dynamiikkaa EASEL - hevosten, lampaiden ja koirien kanssa. Tai huilata lauman levollisuudessa ja oppia tunnistamaan miltä se tuntuu, jotta osaat hakea saman töissä ja kotona. Tule yksin, kumppanisi kanssa, koko perhe. Yksikään lapsi, kiukkuisinkaan, ei ole koskaan kieltäytynyt pulkkamäestä tai eläinten kanssa puuhaamisesta. Ja nyt puhutaan myös 180cm pojista ahtautumassa isän kanssa rattikelkkaan.

First session price

110.00

Regular session price

110.00

Pricing details

Asiakkaani tulevat yksilöterapiaan terveyskeskukse, työnantajansa tai terveysvakuutuksensa maksusitoumuksella tai itse maksaen. Pitkiin perheterapiaprosesseihin on mahdollista saada KELA-korvaus. Varaa aikaa ensikäyntiin ja yksittäisiin konsultaatiokäynteihin yksilöterapia 60 min (110€) ja perhe- ja pariterapiaan 120min ( 220€ )
Vakiotapaamiset 45 min ( yksilö) ja 90 min (parit ja perheet). Vastaanotto Helsingissä ja Vihdissä sekä suojattu etäterapiavastaanotto Doxy.me/marilouhi . Savikon Tilalla (www.savikontila.fi) työmuotoihin voidaan sisällyttää myös työskentelyä taidestudiossa ja luonto- ja eläinavusteisia aktiviteetteja osana EASEL- tunnetaitovalmennusta (www.easeltraining.fi).