Home Page / Find Your Therapist / Kristiina Rautakoura

Kristiina Rautakoura

Psychotherapist, Master of Political Sciences, Recource-oriented family therapy
Helsinki, Kamppi
Finnish Swedish English
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Youth 13-17y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Daytime appointments Evening appointments
In my first session my aim is to spend time talking about what you want to be different in your life. I am respectful and collaborative in my approach. I want to help build a good relationship so that you feel safe and comfortable in therapy.

Jag är lugn och empatisk. Samarbetsförhållandet är viktigt. Jag strävar efter att förstå klienten och ge henne/honom utrymme att bearbeta och utvecklas. Under en session kan det handla om att medvetandegöra skam eller bearbeta känslor som hat, förtvivlan, sorg och se dem i ett större perspektiv.
Psychotherapeutic Orientation
  • Recource-oriented family therapy
  • Family therapy
About me as a therapist

Olen Valviran laillistama erityistason psykoterapeutti. Koulutukseltani olen sosiaalipsykologi (VTM). Kela-korvattavuus on perhepsykoterapiaan ja vanhempainohjaukseen. Minulle on tärkeää, että saat terapiassa turvallisen tilan, jossa voit käsitellä merkityksellisiä asioita. Työskentelyotteessani yhdistyvät dialogisuus ja voimavarakeskeisyys ja kognitiiviset menetelmät. Terapiaprosessi on aina kehitystapahtuma, jonka alussa terapeutti ja asiakas yrittävät löytää yhteisen ymmärryksen siitä, mistä asiakkaan ongelmasta mahtaa olla kyse.

HUOM. Yhteydenotot välittyvät Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun.

About my therapy sessions

Psykoterapiassa tavoitteena on oireiden lieventäminen, uudenlaisten merkitysten löytäminen ja sen myötä psyykkisen voinnin kohentuminen. Terapialla pyritään itseymmärryksen ja selviytymiskeinojen lisääntymiseen. Terapiassa painottuvat tämän hetken asiat ja tapahtumat, joissa heijastuvat myös elämän aiempien kokemusten merkitykset ja kysymykset. Tapaamisia voi olla muutamasta käynnistä pidempään prosessiin sinun/teidän tilanteen, toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Eating disorders Anxiety towards social situations Panic attacks Obsessive-compulsive disorder Phobia/fear Anger management Processing my past Challenging life situation Self-destructive thoughts Bipolar disorder Personal growth and development Difficulty sleeping Hurting yourself Treatment of physical illness
My professional background and knowledge

Minulla on pitkä kokemus sosiaali- ja terveysalan eri työtehtävistä monenlaisten asiakasryhmien kanssa. Aikuispsykiatrian lisäksi pisin kokemus on perheiden kanssa tehtävästä työstä, mm. nuoriso- ja lastenpsykiatriassa ja perheneuvolassa ja käräjäoikeuden sovittelijana lapsiasioissa. Olen työskennellyt lasten tunne- ja käyttäytymisen haasteiden, vanhemmuuteen liittyvän väsymyksen ja uupumuksen ja nuorten aikuisten stressin, masennuksen ja ahdistuksen ja elämänkriisien parissa.

Client group

Ammatillisia kiinnostuksen kohteitani ovat mieliala-asiat, jaksaminen, ahdistuneisuus, masennus, parisuhdeongelmat, vanhemmuuden tuki, monikulttuurisuus. Vastaanotolle voi tulla äkillisiin kriiseihin, ihmissuhteisiin tai kuormittavaan elämäntilanteeseen liittyvissä kysymyksissä.

First session price

90.00

Regular session price

90.00

Pricing details