Home Page / Find Your Therapist / Kirsi Teerikorpi

Kirsi Teerikorpi

In education Master of Social Sciences, Integrative
Helsinki, Punavuori
Helsinki, Kamppi
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments

Therapist does not accept appointments between 1.7.-2.8.
This therapist offers education therapy. Read More.

Tämä terapeutti toimii vapaaehtoisena TOIVO.ME - hankkeessa. Jos olet terveydenhuollon ammattilainen, voit tiedustella maksutonta keskusteluapua terapeutilta, vaikka terapeutti ei muutoin ottaisi uusia asiakkaita.

Huomioithan, että TOIVO.ME - hankkeessa tarjottava apu on suunnattu koronakriisissä työskenteleville terveydenhuollon työntekijöille. Keskusteluapu on kertaluontoista (1-2 kertaa) eikä ole terveydenhuoltoa. Näin ollen profiiliteksti ei kaikin osin kuvaa TOIVO.ME-keskusteluja.

Kun tiedustelet vapaata aikaa, muista mainita TOIVO.ME - hankkeesta sekaannusten välttämiseksi.

Olen sosiaalipsykologi ja kätilö, tarjoan koulutusterapiaa osana integratiiviseksi yksilöpsykoterapeutiksi opiskeluani. Erityisosaamisalueitani ovat ihmisten välinen vuorovaikutus, mielenterveyden ongelmat, raskausaika, synnytys, seksuaali- ja lisääntymisterveys. Opiskelen myös TRE-ohjaajaksi.
Psychotherapeutic Orientation
  • Integrative
About me as a therapist

Olen ollut aina kiinnostunut laaja-alaisesti ihmissuhteista ja vuorovaikutusdynamiikasta. Elämän kirjo kaikkine haasteineen, herättävät minussa halun tutkia ihmismieltä syvällisemmin. Terapiatyössä minulle tärkeitä aiheita ovat naiseuteen ja itsetuntoon liittyvät aiheet sekä erilaiset traumat. Uupuminen eri yhteyksissä esim. työssä tai vanhemmuudessa ovat myös itseäni puhuttelevia teemoja. Kätilövastaanotolle voit tulla keskustelemaan mm. lähestyvästä synnytyksestä, synnytyspelosta, vanhemmuudesta sekä synnytyksen jälkikeskusteluun mm. synnytystapahtumien tai -traumojen läpikäymiseen. Kätilövastaanotolle myös myös puoliso on lämpimästi tervetullut. Kehokeskeiset ja luovat menetelmät ovat myös minulle luontaisia. Keskustelukumppanina olen empaattinen ja kuunteleva, mutta aktiivisesti keskusteluun osallistuva. Uskon terapiasuhteen rakentuvan tasa-arvoiseen vuorovaikutukseen ja yhdenvertaisuuteen. Lisätietoja yrityksestäni ja minusta: www.pieceofmind.fi.

About my therapy sessions

Tavoitteeni on rakentaa yhteistyössä kanssasi, juuri sinulle sopiva terapeuttinen lähestymistapa. Ensimmäisellä käynnillä kerron työskentelytavoistani ja itsestäni terapeuttina. Kartoitamme silloin myös senhetkistä tilannettasi ja tavoitteitasi hoidon suhteen. Teemme suunnitelman tapaamisten tiheydestä ja sovimme muista käytännön asioista. Seuraavilla käynneillä pääsemme yhteistyössä tutkimaan sinua askarruttavia aiheita. Työtapani on keskusteleva, mutta mahdollisuus on käyttää myös kehollisia ja luovia menetelmiä mm. rentoutustekniikoiden harjoittelemista, mielikuvatyöskentelyä tai kuvallista ilmaisua, mikäli ne tuntuvat sinulle luontaisilta.

Issues often worked with
Difficulty sleeping Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Panic attacks Sexual problems Processing my past Sexual abuse Challenging life situation Personal growth and development Gender or Sexual-Identity Questions Treatment of physical illness
Areas of Specialization
Pregnancy & birth
My professional background and knowledge

Kätilökoulutukseen (AMK) liittyen minulla on seksuaali- ja lisääntymisterveyden erityisosaamista. Kätilönä olen työskennellyt 2010 lähtien, erilaisten erityisryhmien, kuten riskiraskauksien ja -synnytysten parissa myös raskaanaolevien päivystyksessä ja vuodeosastolla. Synnytyssalityössä yksilöllinen, empaattinen ja läsnäoleva kohtaaminen ovat oleellinen osa kätilön työtä ja osaaminen siihen liittyen on karttunut työvuosien myötä. Olen tehnyt kriisiluonteista psyykkistä tukemista, niin lapsensa menettäneiden perheiden kuin vakavasti sairasta lasta odottavien perheiden kanssa. Synnytyssalityön ohessa olen pitänyt myös synnytyspelkovastaanottoa synnytyspelkopoliklinikalla. Keholliseen työskentelyyn liittyen minulla on rentoutusterapiaan liittyviä opintoja (Suomen Rentoutusterapia ry). Kätilön työtä edeltävästi olen opiskellut sosiaalipsykologiaa, yrityksen hallintoa ja psykologiaa (YTM) ja siihen liittyen työskennellyt yritysmaailmassa henkilöstön kehittämisen ja rekrytoinnin parissa.

Client group

Työskentelen yli 16-vuotiaiden nuorten ja aikuisten parissa. Kaikensukupuoliset ovat tervetulleita vastaanotolleni. Olen kiinnostunut laajasti eri elämänalueiden haasteista, mutta erityisen lähellä sydäntäni ovat erilaiset ihmissuhdeongelmat, mielenterveyden haasteet sekä seksuaali- ja lisääntymiserveys. Masennus ja uupumus ovat yleisemmät aiheet, joiden vuoksi vastaanotolleni hakeudutaan.

Additional information

Vastaanottoni sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingin kantakaupungissa. Julkisilla liikennevälineillä vastaanotolle pääsee helposti. Omalla autolla tullessasi läheisyydessä on useampia parkkihalleja. Minulla on rauhalliset ja viihtyisät yksityiset työtilat vastaanottoa varten. Kiireetön ja tunnelmallinen ilmapiiri on minulle tärkeä osa terapiatyötä. Tarjoan myös nettiterapiaa, tietoturvallisesti ja helposti, asianmukaisesti salatun yhteyden kautta.

First session price

60.00

Regular session price

60.00

Pricing details

Vastaanottokäynti 60 min. Peruuttamatta jätetystä käynnistä peritään koko vastaanottokäynnin hinta.
Ei Kela -korvattavuutta tai maksusitoumusten vastaanotto mahdollisuutta.