Home Page / Find Your Therapist / Iiris Pelkonen

Iiris Pelkonen

In education Nurse, Cognitive
Espoo, Tapiola ja ETÄYHTEYS online
Finnish
Customer Groups
Families Couples Youth 13-17y Adults 18-67y Children under 13y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Weekend appointments Evening appointments
This therapist offers education therapy. Read More.
Olen työskentelyssä aktiivisesti läsnäoleva terapeutti. Tarjoan kognitiiviseen ja ratkaisukeskeiseen työskentelyyn perustuvaa terapeuttista keskusteluapua lapsille, nuorille sekä aikuisille. Ei HUS tai Kela terapioita.
Psychotherapeutic Orientation
  • Cognitive
  • Solution-oriented
Additional Training

Mindfulness Crisis and traumas Sexual therapeutic knowledge

About me as a therapist

Terapeuttina olen asiakasta arvostava ja hänen tarinaansa kunnioittava. Minulle tärkeää säilyttää neutraali suhtautuminen erilaisten asioiden ja ilmiöiden äärellä. Pyrin tarjoamaan asiakkaalle tilan, jossa hän voi tutkia tilannettaan mahdollisimman monista näkökulmista.
Olen tällä hetkellä lasten ja nuorten kognitiivisen psykoterapian koulutuksessa ja minulla on jo taustalla aikuisten ratkaisukeskeisen terapian (3v) sekä seksuaalineuvojan (1v) opinnot. Pohjakoulutukseltani olen sairaanhoitaja. Olen työskennellyt hyvin erilaisissa elämäntilanteissa/eri-ikäisten asiakkaiden kanssa. Työni kautta minulle tuttuja ovat sekä kouluikäisten ja nuorten opiskelijoiden kasvuun ja kehitykseen liittyvät kysymykset sekä aikuisuuden eri vaiheisiin liittyvät kysymykset, myös omasta lapsuudesta ja kiintymyssuhteesta käsin. Olen työskennellyt myös syöpään sairastuneiden sekä heidän läheistensä kanssa.

About my therapy sessions

Terapiassa kohtaan asiakkaan tasaveroisena, oman elämänsä parhaana asiantuntijana. Terapia perustuu tavoitteellisuuteen, jossa määrittelen asiakkaan kanssa yhdessä tavoitteet hänen tarpidensa ja toiveidensa mukaiseksi, muokaten niitä mahdollisesti myös yhteisen työskentelymme aikana. Useimmiten terapiakerta sisältää tunnetyöskentelyä, erilaisten haasteelliseksi koettujen asioiden tutkimista, elämänhistorian ja itselle merkittävien elämäntapahtumien läpikäymistä, omien arvojen ja uskomusten avaamista ja jäsentelemistä. Lisäksi työskentelyssämme on keskeistä tunnistaa sinulla jo olevia voimavaroja ja niiden kautta avautuvia mahdollisuuksia elämässäsi.

Issues often worked with
Personality disorders Bipolar disorder To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Processing my past Treatment of physical illness Hurting yourself Gender or Sexual-Identity Questions Difficulty sleeping Personal growth and development Self-destructive thoughts Challenging life situation Sexual abuse Sexual problems Anger management Phobia/fear Obsessive-compulsive disorder Panic attacks Anxiety towards social situations Eating disorders Changing lifestyle Feeling bad Low self-esteem Challenges in parenting Burnout Relationship problems Depression/Anxiety
Areas of Specialization
Diversity of Sexuality and Gender Neuropsychiatric patients
My professional background and knowledge

Minulla on trauma-focusoidun kognitiivisen terapian koulutus (TF-CBT), joka antaa valmiudet traumaattisen elämänkokemuksen esim. seksuaalinen hväksikäytön, väkivallan kohteeksi joutumisen tai läheisen äkillisen menetyksen) työstämiseen. Olen ollut kehittämässä ADHD ja Asperger nuorten kuntoutusta sekä opiskelijoille suunnattua kuntoutusta opintojen etenemiseksi ja työelämään siirtymiseksi. Seksuaalineuvojakoulutuksen aikana tein tutkielman lihavuusleikkauksen vaikutuksista naisen seksuaalisuuteen. Olen työskennellyt lasten, nuorten ja aikuisten psykiatrisessa hoitotyössä. Tällä hetkellä terapeuttisen työni tärkeänä kohderyhmänä ovat syöpään sairastuneet sekä heidän läheisensä.

Client group

Aikuiset, nuoret sekä kouluikäiset lapset.

Additional information

Kongitiiivsen psykoterapianopintoni Jyväskylän yliopistossa ovat vielä kesken, joten en voi ottaa asiakkaakseni Kelan tai HUS:n maksusitoumuksella terapiaan hakeutuvia asiakkaita. Olen aiemmin suorittanut 3 vuoden ratkaisukeskeisen terapianopinnot.

First session price

70.00

Regular session price

70.00

Pricing details

70 e /45 minuuttia
115 e /75 minuuttia (mm. pariterapiakäynnit)
Varaa 2 x 45 min aikaa, mikäli haluat käynnin kestoksi 120 min tai jätä viestiä pariterapia-ajan sopimiseksi.
Mikäli varattu aika perutaan alle 24h aiemmin sovittua aikaa, perin käynnistä normaalin hinnan.