Home Page / Find Your Therapist / Eija Helminen

Eija Helminen

Psychotherapist, Social worker, Couple therapy
Vantaa, Tikkurilan keskusta
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Mietityttääkö sinua parisuhteesi, jaksamisesi tai vanhempana olemisesi. Minulla on pitkä kokemus eri-ikäisten asiakkaiden, parien ja perheiden tukemisesta elämän kasvu- ja kriisitilanteissa. Olen pari- ja perhepsykoterapeutti. Kela-pätevyys: pari- ja perheterapia ja vanhemmanohjanta.
Psychotherapeutic Orientation
  • Couple therapy
  • Family therapy
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Työskentelytapani on asiakkaan tarpeista lähtevä ja asiakasta kuuleva ja kuunteleva sekä voimavarakeskeinen. Tunne- ja vuorovaikutustaitoja voi opetella läpi elämän. Jo yksikin tapaamiskerta voi auttaa selkeyttämään tilannettasi ja auttaa sinua hahmottamaan, missä kohtaa elämässäsi olet ja mitkä ovat tämän hetkiset haasteesi ja mikä niihin auttaisi. Minulla on laaja palveluverkon tuntemus ja muun tuen lisäksi annan sen asiakkaani käyttöön.

About my therapy sessions

Kuuntelen asiakastani ja olen läsnä. Jäsennän asiakkaalleni hänen kuvaamaansa elämäntilannetta. Käytän välillä fläppitaulua hankalien asioiden ja voimavarojen esilletuomisen apuna. Kuuntelun ja tunteiden vastaanottamisen ja sanottamisen lisäksi tuon asiakkaani vahvuuksia esiin ja yhdessä pohdimme, miten tilanteessa voisi edetä. Olen asiakkaan matkakumppani ja välillä matkaopas. Luottaen siihen, että vaikeassakin tilanteessa löytyy aina jokin uoma eteenpäin tai rohkeutta ja voimaa olla paikoillaan, kunhan tilannetta pydähdytään yhdessä tarkastelemaan rauhasta ja levosta käsin.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Subtance abuse/addiction Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Anxiety towards social situations Anger management Processing my past Challenging life situation Personal growth and development Gender or Sexual-Identity Questions Treatment of physical illness
My professional background and knowledge

Olen toiminut pitkään perheneuvolan perheneuvojana ja sosiaalityöntekijänä moniammatillisessa tiimissä yhdessä sosiaalityöntekijöiden, psykologien ja lastenpsykiatrien kanssa. Tehtävääni on kuulunut myös perheasioiden sovittelu. Työskentelen aikuisten, lasten ja pariskuntien kanssa. Olen työksennellyt myös nuorten kanssa.
Olen toiminut neljä vuotta osa-aikaisena yksityisenä psykoterapeuttina ja viimeiset neljä vuotta olin Kelan vaikeavammaisten sopimuspsykoterapeutti.

Additional information

Vastaanottoni on Tikkurilan uuden rautatie- ja bussiaseman läheisyydessä.

First session price

75.00

Regular session price

75.00

Pricing details

Yksilökäynti 45 min 75,00 euroa
Pariterapiakäynti 90 min 130,00 euroa