Home Page / Find Your Therapist / Anne Willström

Anne Willström

Psychotherapist, Bachelor of Social Services, Family therapy
Pornainen, Pornainen
Sipoo, Nikkilä
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Couples Families
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Weekend appointments
Toiminimeni ANERGA on inuiittikieltä ja tarkoittaa elämän hengittämistä. Terapiassa hengitämme hetken elämää yhdessä ja kuljen rinnallanne turvallisena ja luotettavana ulkopuolisena. Olen perhepsykoterapeutti (kriisi- ja traumapainotteinen) ja parhaillaan pariterapian täydennyskoulutuksessa.
Psychotherapeutic Orientation
  • Family therapy
  • Couple therapy
About me as a therapist

Terapeuttina olen rauhallinen, empaattinen, lämmin, turvallinen ja lohtua antava. Minulle on tärkeää, että jokainen perheessä tulee kuulluksi ja että ilmapiiri terapiassa on turvallinen ja kannustava. Joskus huumoriakin tarvitaan sopivissa kohdissa. Käytän asiakkaan niin halutessa luovia menetelmiä; kortteja, kuvia, taidetyöskentelyä, musiikkia jne.
Etsimme terapiassa yhdessä elämäänne voimavaroja, uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia merkityksellisille asioille. Yritän auttaa löytämään voimavaroja ja keinoja tehdä tarvittavia muutoksia niin, että kyvyt kohdata elämää vahvistuvat ja syntyy vaihtoehtoisia tarinoita. Usein pienetkin askeleet voivat johtaa näkyvään muutokseen ja yksilön muuttuessa myös ympäröivät suhteet muuttuvat.

About my therapy sessions

Aluksi aloitamme tutustumisella ja tavoitteiden etsimisellä sekä määrittelyllä. Sovimme tapaamisten kestosta ja tiheydestä. Tavallisimman tapaamiset toteutetaan 1-3 viikoin välein. Voimme toteututtaa tapaamiset joko vastaanotolla, kotonanne tai luonnossa. Voimme istua sohvilla, tuoleilla, piirtää, maalata, maata sammaleilla, liikkua luonnossa tai tehdä erilaisia kehoharjoituksia. Pitkä kokemukseni kotona tehtävästä työskentelystä on, että asiakkaat kokevat kodin yleensä erittäin toimivaksi ja turvalliseksi ympäristöksi tehdä psyykkistä työtä.
Lapsiperheiden kanssa vuorovaikutuksellisen toiminnallisuuden merkitys korostuu ja haemme yhdessä ilon ja onnistumisen kokemuksia arjen rakennusaineiksi. Kotitehtävät kuuluvat myös usein pari- ja perheterapiaan. Ne voivat olla kirjallisia tai muita tehtäviä, kuten esimerkiksi erilaisia harjoituksia, ja tukevat muutokseen kohti kulkemista tapaamisten välillä.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Panic attacks To deal with a crime victim, sudden loss or other traumatic experience Challenging life situation Personal growth and development Difficulty sleeping Treatment of physical illness
My professional background and knowledge

Olen aloittanut perheiden kanssa työskentelyn vuonna 2002 ruohonjuuritasolla konkreettisessa työssä lapsiperheiden kotipalvelussa. Vuosien varrella olen opiskellut työn ohessa ja tällä hetkellä minulla on lähes 17 vuoden kokemus asiakkaiden kotona tehtävästä työstä.

Peruskoulutukseni ovat:
- lähihoitaja 1999-2002, mielenterveys-, kriisi ja päihdetyö
- sosionomi (AMK) 2005- 2007, lastentarhanopettajan kelpoisuus
- perhepsykoerapeutti (ET) 2008- 2012, kriisi- ja traumapainotteinen, Valvira
- sosionomi (YAMK) 2017- 2019, sosiaalialan käytäntöjen asiakaslähtöinen kehittäminen
- pariterapian täydennyskoulutus 2019 (parhaillaan)

Olen käynyt mm. seuraavia täydennys- ja lisäkoulutuksia:
-VAVU- varhainen vuorovaikutus
- lastensuojelutarpeen arviointi
- perhearviointi- menetelmäkoulutus
- Vahvuutta Vanhemmuuteen- vauvaperheille
- kasvatuskumppanuus -kouluttajakoulutus
- Ihmeelliset vuodet- ryhmänohjaaja

Client group

Työskentelen aikuisten, perheiden ja parien kanssa.
Työurani aikana kuntasektorilla olen tehnyt paljon työtä vauvaperheiden sekä pikkulapsiperheiden kanssa. Toimin myös perheasioiden sovittelijana jossa näen eron jälkeisen yhteistyövanhemmuuden sujumisen lasten kannalta erittäin tärkeänä asiana.

Additional information

Tällä hetkellä tarjoan ensisijaisesti täydennyskoulutukseeni liittyvää pariterapiaa iltaisin ja viikonloppuisin. Hinta on neuvoteltavissa, joten jos olet opiskelija, työtön tai eläkeläinen, niin ota rohkeasti yhteyttä.

Olen aloittamassa KELAn kuntotutuspsykoterapeuttina (perheterapia) syksyllä 2019.

First session price

30.00

Regular session price

60.00

Pricing details

Tällä hetkellä tarjoan ensisijaisesti pariterapiaa koulutusterapiatyönä ajanjaksolla 4/2019 - 12/2019

Muuten vakiokäynnin hinta: (sama hinta kotona toteutettavissa tapaamissa keski- ja itä-uudellamaalla)
60€ / 60 min.
80€ / 90 min.