Home Page / Find Your Therapist / Anne Peränen

Anne Peränen

Psychotherapist, Other, Solution-oriented
Helsinki, Kamppi
Raasepori, Karjaa
Finnish
Customer Groups
Adults 18-67y Elderly over 67y Youth 13-17y
Length of Therapy
Single consultation Long-term Short-term
Availability
Evening appointments Daytime appointments
This therapist is not taking in new customers. Search for free therapists.
”Mä en oikein tiedä miks mä oon täällä, tää voi olla ihan tyhmää, mutta..” . Niinpä . Elämässä on hetkiä ja vaiheita, joista ei aina jaksa tai tarvitse selvitä yksin. Silloin on hyvä tuulettaa tunteita ja ajatuksia ulkopuolisen kanssa.
Psychotherapeutic Orientation
  • Solution-oriented
Provided KELA Services

Kela rehabilitation psychotherapy

About me as a therapist

Vastaanottoni on Helsingissä Lääkäriasema Sofianovassa ja Karjaalla, jossa asun. Terapeuttina olen aktiivinen ja innostunut työstäni. Uskon, että terapiassa suhde parantaa ja että välitön ja rento ilmapiiri luo hyvät edellytykset toimivalle terapialle ja uusien ajatusten ja taitojen oppimiselle. Olen vaikuttunut ihmisten kyvystä ja vahvuudesta selvitä ja kasvaa mitä vaikeimmistakin kokemuksista, menettämättä uskoaan hyvään tulevaisuuteen. Ikuisena optimistina uskon muutoksen mahdollisuuteen ja asioiden järjestymiseen. Terapeutin tehtävä on kysymällä, kuulemalla ja ihmettelemällä lisätä toiveikkuutta ja avata uusia ovia ja näköaloja – tehdä tilaa uusille mahdollisuuksille, ratkaisuille ja taidoille. Terapian ei ole tarkoitus olla elämän keskipiste vaan olla siinä joustavasti tukena. Työskentelytapani on integratiivinen, hyödynnän lähinnä kognitiivisen ja positiivisen psykologian menetelmiä.

About my therapy sessions

Ulkopuolelta katsoen terapia näyttää usein pelkältä keskustelulta, jutellaan, ihmetellään. Välillä itketään ja nauretaan. Näinhän se on. Terapia on kuitenkin prosessi, jossa asiat noudattavat omaa "käsikirjoitustaan". Terapeutti vie prosessia joustavasti, mutta asiakas vaikuttaa vahvasti siihen, mitä tuo keskusteluun. Terapian alkuvaiheissa tarjotut "ongelmat" muuttavat usein muotoaan ja niiden alta löytyy uusia, vielä tärkeämpiä haasteita. Tärkeätä on "out-of-the-box-ajattelu.
Oman tarinan ääneen kertominen ja sanoittaminen ovat tärkeitä. Kertomalla jäsennämme tarinaamme uudelleen ja löydämme siihen uusia näkökulmia ja merkityksiä. Annan ”kotitehtävinä” jaksamisen mukaan mm. kirjavinkkejä, hengitysharjoituksia, omien ajatusten seuraamista ja muutosten kirjaamista - mitä milloinkin tarpeen mukaan. Terapiaan liittyy paljon poisoppimista ja uusien taitojen harjoittelua. Mitä aktiivisemmin asiakas ottaa itse vastuuta harjoittelusta sen parempi.

Issues often worked with
Depression/Anxiety Relationship problems Burnout Challenges in parenting Low self-esteem Feeling bad Changing lifestyle Anxiety towards social situations Panic attacks Anger management Processing my past Challenging life situation Personal growth and development
First session price

88.00

Regular session price

88.00

Pricing details

Lääkäriasema Sofianovassa toimistomaksu + 9e